Необходими продукти:
1 ч. ч. = 240 мл
2 яйца
1 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. олио
3 пълни с. л. мед
1 с. л. канела (може да се добавят и готови смеси от подправки за меденки)
1 к. л. сода
около 3 ч. ч. брашно
Начин на приготвяне:
В купа смесваме всички продукти без брашното и ги разбъркваме до еднородна смес. Оставяме сместа да почине за 15-20 минути и добавяме постепенно брашното. Замесваме меко тесто, завиваме го във свежо фолио и оставяме за около час в хладилника. Разточваме тестото и изрязваме в желаната форма.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до порозовяване на крайчетата, внимавайте да не ги препечете, че ще са твърди и ще им трябва доста време да омекнат.
Декорират се пожелание. Моят „пиниз“ за по-бързо омекване е да ги наредя в плътно затваряща се кутия с няколко резенчета ябълка.














"Лацио" си го върна на "Милан" и го изхвърли от турнира за Купата на Италия
На днешния празник има някои забрани и поверия за здраве в семейството
Времето в петък: Застудяване, дъжд и сняг на места
Мощни бури в едното полукълбо генерират перести облаци в другото
Antares събра $96 млн. за разработване на ядрени реактори за Земята и Космоса
Междузвездната комета 3I/ATLAS е покрита с криовулкани?
Теоретично: Животът на Земята може да е възникнал в определени гелоподобни слоеве
ЦСКА започва пролетния дял с мач срещу лидера
Левски вече е притиснат до стената
ВИДЕО: Добруджа – Лудогорец
Спортът по телевизията днес, 5 декември
7 знака, че той не ви харесва
Нумерологична прогноза за 5 декември
Таро карта за 5 декември, петък
Днес почитаме света Сава
Баланит на Зун – упорито възпаление на главичката на пениса
Защо сексът повишава имунитета?
Как влияе захарта на зъбите ни?
УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив организира безплатни прегледи за туберкулоза между 8 и 12 декември
Остави коментар