IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какъв характер сте според хороскопа на викингите (2 част)

13 декември 2018 15 30

Вижте кой бог ви покровителства

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Викингите са варварски племена, обитаващи бреговете на Скандинавия през ранното Средновековие. Те живеели в сурови условия и се осланяли на конкретни богове. Вярвали, че в началото е имало само мъгла и скреж, после се появява гигантът Имир, от когото произлизат най-древните богове – мразовитите великани.

Върховното божество за скандинавците е Один – богът на сътворението. Освен него, на почит са били Тор (на гръмотевиците и бурите), както и Фрей (на плодородието и плодовитостта). Освен религиозните празници, ръководени от жреци, викингите създали собствен хороскоп, по който определяли характера на всеки човек.

След като ви представихме първите шест групи, ръководени от различни богове, които разкриват характера, ето и останалите:

7. От 23 юли до 21 август

Хората родени по това време на годината, са подвластни на богинята Фрея. Според скандинавската митология, тя била много красива. Затова онези, които са под нейната закрила, притежават особен чар и харизма. Те са общителни и толерантни.

8. От 22 август до 22 септември

Много доблестни хора, които държат на коректните отношения. Управлявани са от бог Форсети. Не харесват говоренето зад гърба и са готови да прекратят връзката си с всеки, който ги измами.

9. От 23 септември до 22 октомври

Хората, дошли на бял свят през този период, са ръководени от бог Ньорд. Те не се спират – спортуват, пътуват, ходят по планините. Обичат авантюрите и могат да оставят работните ангажименти настрани, за да се впуснат в поредното приключение.

Кое животно си според индианския хороскоп (1 част)

Кое животно си според индианския хороскоп (2 част)

10. От 23 октомври до 21 ноември

Подвластни на бог Видар. Той имал доста тежък характер и се славел с това, че обича да отмъщава. Хората, чийто рожден ден е през периода, са верни приятели, но ще отмъстят на всеки, който ги предаде или нарани техните най-любими хора.

11. От 22 ноември до 21 декември

Тази група от хора обожава природата. Там те намират уединение и спокойствие. Покровителствани са от бог Ул. Друго, с което са известни, е че обичат да се включват в благотворителни инициативи и помагат на хора в нужда.

12. От 22 декември до 20 януари

Те са много трудолюбиви личности и това се дължи на бог Фрей, който бил земеделец. Освен това са креативни и никога не страдат от липса на идеи. Славят се още с това, че са организирани. Това им помага да работят в екип. Стават и за ръководни постове.

Тибетският хороскоп определя характера ни

Египетски хороскоп: Кой бог отговаря на рождената ви дата (1 част)

Египетски хороскоп: Кой бог отговаря на вашата зодия? (2 част)

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
za hlapence i za lubim 4ovek - mujut , kogoto obojavamsa verni ne6ta, no za men e goliamo razminavaneto
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар