IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чорапи, чехли... Кои са най-ужасните подаръци за Коледа?

20 декември 2018 12 40

Вижте какво смятат британците

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Купихте ли вече подаръци за Коледа? Ако все още не сте го направили, побързайте и не чакайте в последния момент, защото рискувате да подарите нещо наистина неподходящо. А любимите хора заслужават повече.

Ако си мислите, че някой ще се зарадва на чорапи, било то ватирани и с коледни орнаменти, дълбоко се лъжете. Единственият, който би се трогнал от подобен подарък е човек, който наистина обожава да носи цветни чорапи и има богата колекция.

А какво мислите за пантофи? Може би ако са тематични – с еленчета или елхички и ги предназначите за някого, който обожава такива неща или е шегаджия, ще се харесат. Но за Коледа би трябвало да измислите нещо по-оригинално.

Според проучване сред 1 500 жители на Обединеното кралство, цитирано от Daily Mail, пантофите са най-ужасният подарък, който могат да получат за светлия празник.

Интересно е какво са поставили на второ място – дрехите втора употреба. Явно има и такива, които гледат да минат тънко и подаряват нещо марково, но носено от някой друг по-рано.

Каквото и да си говорим, много често получаваме нещо за рожден, имен ден, Коледа или годишнина, което не ни харесва въобще, но казваме обратното, за да не обидим този, който ни го подарява. А и все пак държим на това, че се е сетил за повода. Една четвърт от британците, отговорили на анкетата, уточняват, че въобще не се сещат за получен подарък, който някога им е допаднал.

Неразопакована четка за под, сапун, четка и паста за зъби, пък попадат в списъка на нестандартните подаръци, които ги чакали под елхата за Коледа. Причината за това е, че някои хора нямат финансовата възможност и решават да подарят нещо, което са получили или имат закупено по-рано.

Една четвърт от британците са отговорили, че са сменили несполучлив подарък. За разлика от чужбина, у нас смяната на едно нещо с друго става при определени условия и е същинско предизвикателство за нервите на хората.

34% от анкетираните са посочили, че дават нежеланите дарове за благотворителност и така са по-спокойни.

Радващо е, че все пак 83 процента от участниците са отбелязали, че е по-важно вниманието, отколкото онова, което са получили за Коледа. Други 17% винаги се надяват на скъп подарък.

Подаръци, куверти, трапези... Стресира ли ни Коледа?

Ето още от най-ужасните подаръци според проучването:

Изсъхналите растения в саксия

Гумени ръкавици

Прахосмукачка

Антицелулитни кремове

Гирички

Компактдискове за тренировки

Сексапилно бельо

Четка за коса

Термо бельо

Домашен конфитюр

Кухненска престилка.

Четете още:

За какво да внимавате при поръчка на подаръци онлайн

3 зодии, които мразят да си разменят подаръци по Коледа

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари