IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След празниците: Продайте ненужните подаръци!

2 януари 2019 09 40

Специалист разкрива кои са най-нежеланите

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Обявите за продажби от частни лица след празниците се увеличават. Причината е, че много хора не харесват коледните си подаръци и желаят хем да се отърват от тях, хем да спечелят някой лев. Какви артикули публикуват в интернет и за какво трябва да внимават, разказа в студиото на Bulgaria ON AIR Нора Калионска, която е представител на една от онлайн платформите за обяви у нас.

„Най-нежеланият подарък са книгите. Не защото хората не четат, а защото книгата е нещо много лично. Когато получаваме книга за подарък, която вече имаме или пък не е по нашия вкус, най-лесно е да я продадем след това“, обясни тя.

Малките домакински електроуреди като пасатори, тостери, маши за коса и подобни, са на второ място. След тях е коледната украса, която много хора получават за подарък, но не им е по вкуса. Такива са различни играчки за елха, фигурки, свещници или друг аксесоар за дома.

През януари месец има ръст от 30% при тези артикули, казва специалистът.

По повод най-нетрадиционните неща, които хората продават, тя каза, че в платформата е имало обява за черно трабантче, обявено като колата на Батман.

„Ние получаваме подарък без касова бележка и връщането му в магазина е невъзможно, така че платформите за обяви са най-лесният начин тези подаръци да бъдат продадени. Много зависи от състоянието“, каза още Калионска.

Както всеки търговец, ако искате да продадете по-бързо и лесно подаръка, от който не се нуждаете, трябва да подготвите много добре обявата. Снимките трябва да показват артикула много добре, описанието към тях също е много важно.

„Купувачите бих посъветвала да ползват куриерски услуги, тъй като в България тази услуга е изключително добре развита“, добави представителят на онлайн платформата и припомни, че много куриерски фирми предлагат опцията „преглед и тест“. По този начин може да се предпазят от евентуални злоупотреби на некоректни продавачи.

Четете още:

Чорапи, чехли... Кои са най-ужасните подаръци за Коледа?

За какво да внимавате при поръчка на подаръци онлайн

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари