IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 неща, които да правите заедно с партньора си преди лягане

5 януари 2019 10 30

Разнообразете вечерите

IStockphoto

IStockphoto

Новите технологии и социалните мрежи навлязоха до такава степен в живота ни, че почти не можем без тях. В метрото, в масовия градски транспорт, на различни събития, навсякъде хората са забили поглед в мобилните телефони и почти не общуват с околните.

Четири от пет двойки в САЩ смятат честото ползване на Фейсбук за основна причина за раздялата им. Това се дължи на факта, че голяма част от хората прекарват свободното си време в социалните мрежи, вместо с половинката си.

Ако се приберете вкъщи по-рано и се чудите как да разнообразите вечерта си, не взимайте джиесема, а обърнете внимание на човека до вас. Има толкова много неща, които може да правите заедно. Ето няколко предложения:

1. Готвене и романтична вечеря

Готвенето с половинката може да бъде същинско предизвикателство. В повечето случаи единият готви – предимно жената, докато другият се прибере или свърши нещо друго. Пробвайте да включите партньора. Ако и двамата имате желание, може да прекарате много приятно времето в кухнята, като по този начин се научите да работите в екип. След това с наслада ще изядете приготвеното.

2. Разговори

Има и жени, и мъже, които влизат вкъщи и започват да разказват за проблемите, които са имали през деня. Но това не е правилно, защото натоварват другия допълнително. Вместо да говорите за премеждията, които всеки има поне веднъж в седмицата, опитайте се да извадите най-хубавото, което ви се е случило през деня. Попитайте половинката си как е минал денят ѝ, с което ще покажете загриженост, може дори да чуете някоя весела история.

3. Отдайте се на спомени

След вечеря, преди да си легнете, може да се отдадете на вашите общи спомени. Извадете старите албуми със снимки или разгледайте тези на телефона, направени преди няколко месеца или години. Ще се учудите колко сте се променили като двойка. Припомнянето на хубави мигове сближава и предразполага към увеличаване на хормона на щастието.

4. Пишете си съобщения

Като ученици със сигурност сте си писали есемеси с някого, когото сте харесвали. Тогава те бяха по-скъпи, но това не ви е спирало. В момента има най-различни чатове, но по-добре да не ползвате толкова мобилните телефони. Извадете лист хартия, химикалка и започнете да си пишете съобщения. Или нещо по-различно – нека всеки да напише какво харесва в другия, след което си разменете листовете.

5. Танцувайте

Има хора, които не обичат да танцуват или по-скоро се притесняват от околните. Но когато са в домашна обстановка, те се отпускат и имат желание да се развихрят. Хванете половинката за ръка, пуснете си любимата музика и потанцувайте заедно.

6. Пейте

Пеенето на гаджето преди сън подобрява настроението и успокоява. Дори и да не се справяте добре, само фактът, че пеете за любимия човек, трябва да го ласкае и да го кара да се чувства наистина ценен. Освен това пеенето пред друг човек ще ви даде увереност.

7. Кино

Нещо много банално, но и любимо на много двойки. Вместо и двамата да слушате телевизора и разглеждате Фейсбук от телефона си, гушнете се и си пуснете някой нов филм. Разбира се, на кино е съвсем различно, но вкъщи е много по-уютно и романтично. Ако другият държи да пусне нещо, което не ви харесва, по-добре се съгласете, така ще му покажете, че сте готови на компромиси в името на вашите щастливи мигове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари