IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Коя гръцка богиня сте?

4 януари 2019 15 50

И какви качества притежавате

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Астрологичната 2019 година ще бъде управлявана от планетата Меркурий. В древната митология Меркурий се счита за крилатият пратеник на боговете, а в древногръцката се казва Хермес. Той бил най-хитрият, млад, красив и бърз. Ходейки между Олимп и света на хората, той им предавал волята на боговете в различни периоди от живота им, особено когато има големи промени в него.

Това означава, че през тази година в отношенията ни с противоположния пол ще се опитаме да стигнем до дъното на истината. Меркурий също е млад герой-любовник, който угажда на боговете, но в същото време е на страната на хората. Така че опитайте да не преигравате в двойни игри през 2019 година.

Помнете, че най-важното в годината на Меркурий е разумът. Ако го изключите, последствията могат да изиграят лоша шега. А Меркурий обича да се надсмива на глупавите хора.

12-те знака на зодиака си имат по една богиня от Древна Гърция. Но е важно да се знае, че във всяка жена се съчетават по няколко богини. Познаването на техните типажи ще помогне на всяка да разбере по-добре себе си и своите взаимоотношения с мъжете през новата година.

Овен

Артемида е целенасочена и винаги знае какво иска. И взима своето дори чрез войни. Основното за нея е постоянното усещане за пълна свобода. Артемида не толерира границите и заради свободата си пътува много, спортува, за да реализира вроденото чувство за съперничество.

Спори, защото не харесва компромиси и винаги защитава мнението си. В отношенията си с мъжете, Артемида оставя всичките си качества непроменени – тя не допуска прекомерна слабост, Тя не търси брак, а в някои случаи дори го избягва. Привличат я новите приятелства. Мъжът за нея е приятел и съюзник. Те, по правило, имат общи интереси и възгледи за живота, понякога и целите им съвпадат. Интересува се от интелектуално развити мъже, творчески личности и най-вече с многостранни таланти.

Известна Артемида – Сара Джесика Паркър.

Телец

Афродита е богинята на любовта и красотата. Преследването на емоции не оставя място за дълбоки чувства. Освен това много жени я виждат като съперник и влизат в конфликт. Афродита искрено не ги разбира, защото за нея това не е причина. Тя не се изявява като собственичка на някого, чувството за съперничество ѝ е далечно. Мъжете са силно привлечени от сексуалността на Афродита, но отношенията често са повърхностни. Афродита може да има много връзки и да не ги смята за изневяра. Красота, успех, статус в обществото – това е бонус, а не причина за отношения. Афродита е жена-празник, но се запитайте – бихте ли искали да прекарате живота си с такава като нея?

Известна Афродита – Одри Хепбърн.

Близнаци

Хеба е богинята на младостта. На Олимп, по време на пировете на боговете, Хеба изпълнявала ролята на виночерпка – наливала амброзия и нектар. Когато Херкулес придобива безсмъртие тя му е дадена за жена. Хеба не иска да носи отговорност за живота си и се стреми да намери някой (обикновено мъж), който да се грижи за нея. В допълнение често просто не знае какво иска и върви след тълпата, без да мисли дали тя се нуждае или не.

За да завършите щастието през новата година, трябва да се научите да приемате всички промени в себе си и да се научите да надхвърляте собствената си реалност, да се научите да разбирате чувствата си и чувствата на другите и да поемате отговорност за тях.

Известна Хеба – Мерилин Монро.

Рак

Деметра е богинята на плодородието. Основната ѝ цел е да се грижи за хората. Изграждайки взаимоотношения с хората, тя се стреми да подкрепя всички. Деметра не се стреми към статут в обществото или независимост, най-важното за нея е създаването на сплотено семейство и близки емоционални отношения. Деметра не избира мъже и рядко се влюбва, третира ги като момчета, които се нуждаят от нейната помощ. Една жена-Деметра трябва да се научи навреме, че не само трябва да помага на някого, но и за това какво точно е необходимо за самата нея.

Известна Деметра – принцеса Даяна.

Лъв

Богинята Фортуна съчетава конфликтните желания за неограничен контрол върху собствения си живот и живота на другите и абсолютното безстрашие за последствията. Тази жена винаги знае как да действа в момента, но не може да планира бъдещето, защото животът ѝ зависи от моментния импулс. Тя е доста добър манипулатор, може лесно да привлече някого в своя социален кръг. Но ако по някаква причина човек стане неприятен за нея – става страшно.

Ако тя се влюби, се опитва да помогне на половинката си, но с течение на времето се проявява в пълния си блясък. Започва да манипулира партньора, да участва във всичките му начинания, да го насочва в работата му или да работят заедно, давайки съвети. Такава жена иска да знае всичко за своя мъж, какво се случва с него и какво чувства.

Дамите от този тип трябва да се научат да спазват границите на личната свобода на всеки. Невъзможно е да се контролира всичко, така че в някои случаи е по-добре просто да оставите ситуацията да се развива свободно.

Известна Фортуна – Уитни Хюстън.

Дева

Гея е богинята на земята. Връзката с един партньор никога няма да бъде всичко, което искате. Ако има очаквания, които зависят от вашата гледна точка, това винаги ще послужи като основа за конфликт и негативна енергия.

Ако имате условия в отношенията и те са по-важни от самата връзка, ще трябва да изберете. Често ще си задавате този въпрос през 2019-а „Какво е по-важно за мен – да съм във връзка, или да съм права?“

Известна Гея – майка Тереза.

Везни

Немезида е богинята на възмездието и справедливостта. Тази жена винаги търси правилното решение спрямо моделите на обществото и в нормите на човешките правила. Немезида често се чувства обидена и измамена. Възприема всяко невнимание или емоционална гъвкавост на другите като безотговорност.

Тези жени са тревожни, тъй като постоянно очакват някаква измама и често тези очаквания стават факт. Те също могат да бъдат емоционално студени. Немезида възприема хората като светии или като лицемери. Тя трудно изгражда връзка с мъж заради желанието си за абсолютен идеал. Страхува се да се довери на чувствата си, защото се бои да не загуби контрол. Тя се опитва да избере най-доброто от най-добрите с помощта на ума и по правило намира повече недостатъци, отколкото предимства. Жените от този тип трябва да развият емоционална гъвкавост и да се научат да приемат живота такъв, какъвто е, въпреки някои несправедливости.

Известна Немезида – Моника Белучи.

Скорпион

Хеката е богинята на магията, духовете, Луната, нощта и кръстопътя. Тя е мистериозна и загадъчна, Скорпионите също понякога са мълчаливи, но кротката им обвивка крие богата и интересна душевност. Хеката привлича опасността и нейната същност е присъща на мистицизма. Жените от този тип вземат решения на база интуицията си, могат да ви обяснят рационално и непонятното. Понякога се чувстват самотни, заради общото неразбиране на техните поведение и ценности.

За да се измъкнат от черупката си, тези жени трябва да развият емоционална чувствителност, да се научат да слушат и разбират чувствата на другите хора. Понякога тя може да бъде агресивна към другите, но това е по-скоро самозащита, защото не знае как да изрази чувствата си.
Ако смятате, че партньорът не е направил нищо за вас дълго време, това означава, че не сте направили нищо за него дълго време. Спрете да търсите тайно значение във всичко.

Известна Хеката – Иванка Тръмп.

Стрелец

Хестия е пазителка на свещения огън. Тази жена има толкова развит вътрешен свят, че дори не трябва да го изразява в постигането на целите или в кариерата си. Нищо не я засяга. Нейните чувства принадлежат само на нея, нищо от външния свят не може да наруши нейния мир. Тя може да бъде водач или да посвети живота си в служба на хората, избирайки пътя на самотата. За нея няма разлика дали ще бъдеш съпруга на някого или принадлежиш само на бога.

Известна Хестия – Мери Стюарт.

Козирог

Хера е върховната богиня на Олимп, съпруга на Зевс. Богиня на брака и семейството. Такива жени често придружават мъжете си навсякъде, интересуват се от всичките му дела, а понякога дори работят с тях. В мъжа дамите от този тип търсят доверие и сила, която често се изразява в неговия социален статус. Такива жени обръщат голямо внимание на външните аспекти на живота, затова често грешат. Очакват надеждност и сила от един мъж, но често избират само един привидно успешен човек, в когото има незрялост, авторитаризъм и безразличие към чувствата на другите. Хера научава за качествата си твърде късно, но ги приема, защото най-лошото за нея е да бъде сама.

Известна Хера – Кейт Мидълтън.

Водолей

Ирида е богинята на дъгата. Основната ѝ роля е да бъде вестителят на боговете, чиито заповеди разпространява със скоростта на вятъра над земята, в дълбините на морето и дори в подземното царство. Тя е била слуга на Хера и нейна вестителка. Тези жени са осведомени и знаят всичко за всички, дори без да осъзнават имат най-силното оръжие – информацията. Затова най-важното им качество е да пазят тайни. Ако носителките на този тип се научат да държат устата си затворена, ще им доверяват тайни и ще получат защита в най-неочакваните периоди от живота им. Най-важното е да се научите как да задавате приоритети и да мислите, преди да кажете нещо.

Известна Ирида – Опра Уинфри.

Риби

Персефона е богинята на царството на мъртвите. Основната характеристика на този тип жена е гъвкавостта и подчинението на мисълта на другия. Винаги полага грижи за себе си и изглежда по-млада във всеки един етап от възрастта. Тези жени често не знаят как да вземат решения, страхуват се да изпитват чувства, защото изискват определени задължения и това неизбежно води до избори и способност да се каже „не“. Често жената Персефона, точно както в мита, има майка (Деметра), която продължава живота си чрез дъщеря си. Тази връзка е много близка и силна, поради което тези дами изпитват трудност да влязат в етапа на зряла жена. Такава жена на практика няма никакви тайни от майка си и приема всички нейни мнения и тълкувания като собствени. По този начин се лишава от личен опит и собствени мисли. Трябва да слушат своите си чувства и да се научат да ги разделят от тези на другите. И, разбира се, не правете майка си най-добър приятел.

Известна Персефона – Елизабет Тейлър.

Но най-важното – не бързайте да правите изводи. Най-сигурният отговор на въпроса „Коя е моята богиня?“ ще ви даде любимият човек.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари