IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По какво се различават земните знаци Телец, Дева и Козирог?

9 януари 2019 15 40

Тези зодии са възприемани с доста противоречия

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Земните знаци Телец, Дева и Козирог са възприемани за стабилни, практични и амбициозни, но също така и за интровертни и скучни егоисти. Трите знака си приличат по това, че искат да планират и контролират нещата, че предпочитат рутината и че като цяло притежават самодисциплина. Все пак те се различават по доста неща.

Телецът е фиксираният/неподвижният от трите земни знака и неговата енергия се освобождава сякаш по-бавно, но по-стабилно (понякога хората считат Телците за мързеливи по тази причина). Телците са разумни, спокойни като темперамент, търпеливи и именно чрез упоритост си гарантират напредък в професионален план.

Те имат страх от промяна и необходимост от рутина. Те са най-големите традиционалисти в зодиака. Хората от тази зодия имат големи практически умения. Също така лесно се справят с всякакви организационни въпроси и умеят да боравят много умно и умело с парите си. Телецът обича физическия комфорт (удобствата) и като цяло държи повече на качеството, отколкото на количество. Планетата-управител на зодията им Венера ги кара да се интересуват от въпроси, свързани с пари, секс, изкуство и красота.

Девите обикновено са скромни и живеят според правилото „здрав ум в здраво тяло“. Те много се грижат за своето здраве, спортуват редовно, хранят се внимателно и т. н. Девите си избират най-често работа, която развива техните способности и интелект. Това е така, защото те изпитват най-голямо удовлетворение от личното си израстване, а именно когато усещат, че надграждат вродените си таланти. Все пак управител на зодията е Меркурий – планетата на ума и общуването.

Умът на човека Дева се фокусира върху малките детайли, които много от нас биха пропуснали. Те имат аналитично мислене, а техният перфекционизъм ги прави доста критични – качества, които понякога ги карат да изглеждат дребнави в очите на хората. Девата е подвижен знак, което значи, че е най-адаптивна, независима, работлива и склонна към промени, спрямо другите два земни знака.

Козирогът е кардинален знак, роден лидер, който се стреми да достигне върха в живота. Представителите на тази зодия са амбициозни и умели в изготвянето на дългосрочни планове за бъдещето си, като с упоритост ги постигат всичките. Козирозите са привлечени да работят в организации с йерархична структура на управление.

В кариерата си те държат да постигнат висок социален статус или слава и обикновено в това съсредоточават цялата си енергия (често пренебрегват личния си живот). Понякога те са твърде сериозни и дори песимисти, може би защото планетата-управител на зодията им е суровият Сатурн.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари