Слушайки за астрологията по телевизията или четейки определена статия, няма как да не сте попаднали на домовете, в които попада всяка зодия. Може да ги определим като определени периоди, всеки от който има своето влияние върху човека.

Домовете са разположени в кръг, като в тях могат да се поместят от 1 до 3 зодии. Те имат различна големина, която се измерва в градуси. Когато човек се роди, планетите застават на определено място в кръга на знаците. Той се дели на 4 квадранта – от линията на Меридиана и тази на Хоризонта. Отделно всеки от тях се дели на по 3 сектора, като така се получават 12 дома.

При раждането на един човек, планетите заемат точно определено място на небето и в зодиакалния кръг. Кръгът е разделен на 4 квадранта от линията на Хоризонта и линията на Меридиана. Всеки от четирите квадранта се разделя на 3 сектора, така се получават 12 сектора, които в астрологията се наричат „домове“, като всеки от тях отговаря за определен аспект от живота.

Вижте кои са 12-те астрологични дома и какво е тяхното значение?

Първи дом – на личността

Той се отнася до личността на човек и определя неговите физически аспекти. Отговаря за начина, по който всеки се възприема като личност и от друга страна този, по който другите го виждат. В първи дом попадат отношенията между бащите и децата им. Ако в него попадне някоя планета, влиянието ѝ върху зодията е твърде силно.

Втори дом – на парите

Той символизира всичко материално, което притежаваме и отношението ни към него. Свързан е с периодите, през които човек може да има най-големи финансови постъпления или загуби, както и възможностите за подобряване на състоянието. Във втори дом попадат и взаимоотношенията между майката и детето.

Трети дом – на общуването

Свързан е най-вече с общуването и и образованието. В него попада получаването, използването и обработването на информация. Този дом символизира интелигентността и паметта на хората. При него значение има връзката между членовете на семейството или тази с най-близкото ни обкръжение.

Четвърти дом – на семейството

Домът е крепост и дава основата на всеки човек. Заедно с 10-ти дом, той свързва хората с техните родители. Символизира необходимостта от водене на личен живот, създаване на семейство и дом, остаряване и оставане на наследство за поколенията.

Пети дом – на любовта

Свързва се с едни от най-хубавите чувства като щастие и любов, както и с различни хобита, които има всеки човек. Той отразява способността ни да живеем и се радваме на малките неща. Пети дом се свързва и с децата, най-вече как се отнасяме към тях.

Шести дом – на ежедневието

Баналните неща, които ни се случват почти всеки ден. Свързва се с нашите задължения в семейството и работното място. Може да насочи към професия, която да изберем. Отговаря и за здравословното ни състояние, като може да ни покаже на какво да наблегнем, за да нямаме проблеми.

Останалите четете утре в Tialoto.bg