IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домовете в астрологията – какво значение имат за знаците? (1 част)

10 януари 2019 15 40

Те са 12 на брой

IStockphoto

IStockphoto

Слушайки за астрологията по телевизията или четейки определена статия, няма как да не сте попаднали на домовете, в които попада всяка зодия. Може да ги определим като определени периоди, всеки от който има своето влияние върху човека.

Домовете са разположени в кръг, като в тях могат да се поместят от 1 до 3 зодии. Те имат различна големина, която се измерва в градуси. Когато човек се роди, планетите застават на определено място в кръга на знаците. Той се дели на 4 квадранта – от линията на Меридиана и тази на Хоризонта. Отделно всеки от тях се дели на по 3 сектора, като така се получават 12 дома.

При раждането на един човек, планетите заемат точно определено място на небето и в зодиакалния кръг. Кръгът е разделен на 4 квадранта от линията на Хоризонта и линията на Меридиана. Всеки от четирите квадранта се разделя на 3 сектора, така се получават 12 сектора, които в астрологията се наричат „домове“, като всеки от тях отговаря за определен аспект от живота.

Вижте кои са 12-те астрологични дома и какво е тяхното значение?

Първи дом – на личността

Той се отнася до личността на човек и определя неговите физически аспекти. Отговаря за начина, по който всеки се възприема като личност и от друга страна този, по който другите го виждат. В първи дом попадат отношенията между бащите и децата им. Ако в него попадне някоя планета, влиянието ѝ върху зодията е твърде силно.

Втори дом – на парите

Той символизира всичко материално, което притежаваме и отношението ни към него. Свързан е с периодите, през които човек може да има най-големи финансови постъпления или загуби, както и възможностите за подобряване на състоянието. Във втори дом попадат и взаимоотношенията между майката и детето.

Трети дом – на общуването

Свързан е най-вече с общуването и и образованието. В него попада получаването, използването и обработването на информация. Този дом символизира интелигентността и паметта на хората. При него значение има връзката между членовете на семейството или тази с най-близкото ни обкръжение.

Четвърти дом – на семейството

Домът е крепост и дава основата на всеки човек. Заедно с 10-ти дом, той свързва хората с техните родители. Символизира необходимостта от водене на личен живот, създаване на семейство и дом, остаряване и оставане на наследство за поколенията.

Пети дом – на любовта

Свързва се с едни от най-хубавите чувства като щастие и любов, както и с различни хобита, които има всеки човек. Той отразява способността ни да живеем и се радваме на малките неща. Пети дом се свързва и с децата, най-вече как се отнасяме към тях.

Шести дом – на ежедневието

Баналните неща, които ни се случват почти всеки ден. Свързва се с нашите задължения в семейството и работното място. Може да насочи към професия, която да изберем. Отговаря и за здравословното ни състояние, като може да ни покаже на какво да наблегнем, за да нямаме проблеми.

Останалите четете утре в Tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари