IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Как да се радвате на живота, когато нещата не вървят по план?

20 януари 2019 10 30

5 неща, които трябва да запомните

Снимка:istockphoto.com

Снимка:istockphoto.com

Възможно е животът ви да не се развива по плана, който сте си направили в началото на 20-те. Понякога предизвикателствата, които човек среща в живота си, го тласкат да взима погрешни решения, а той си мисли, че всичко се дължи на лош късмет.

Истината е, че животът до голяма степен е извън нашия контрол. Но дори да се чувстваме объркани и разочаровани от някои от събитията в личен и професионален план, пак трябва да намерим начин да се радваме на това, което имаме.

Ето и 5 неща, които трябва да запомните, когато животът ви не върви по план:

1. Животът е в настоящето

Много хора са склонни да прехвърлят отговорността за неприятните неща, които им се случват на някой друг или на лошата си съдба. Вместо това трябва просто да приемете, че животът невинаги ще върви по план, но това не значи, че трябва да се давите в самосъжаление или да чакате голяма печалба от лотарията. Приемете това, което имате към момента и се научете да го цените и да му се радвате.

2. Нещастието е често срещано явление

Понякога изглежда, че хората около нас имат перфектен живот. Струва ни се, че някои от познатите ни имат всичко, за което ние сме мечтали. Имат по-щастлива връзка, по-хубав дом, по-доходоносна работа... Независимо дали вярваме в късмета или не, истината е, че нещастия се случват непрекъснато и то на добрите хора. Такъв е светът, в който живеем и ние не можем да го променим. По-скоро трябва да се научим да се справяме с проблемите си по най-добрия начин, по който умеем.

3. Променете нагласата си

Ако животът ви не върви по план, просто променете маршрута, по който се движите. Освободете се от страховете си, рискувайте повече, внесете някакво разнообразие в деня си, в бита си. Престанете да се питате „ЗАЩО на мен ми се случват тези неща?!“. Този въпрос няма отговор. Ако искате да извлечете максимума от живота си, просто продължете напред, като използвате това, което имате по най-разумния начин.

4. Направете някаква житейска маневра

Животът е движение. Ако се намирате в голям застой, това може да ви изтощи много. Затова гледайте да се справите с проблема по-бързо, за да продължите напред. Ако смятате, че не сте изпълнили мечтите си, защото не сте били достатъчно добри или талантливи, то положете още повече усилия в тази посока – все някога тези усилия ще бъдат възнаградени. Вярвайте в новото начало, в това, че след като една врата ви се затвори, ще се отвори друга. Не губете надежда.

5. Спрете да правите неща, които смятате, че ви губят времето

Ако смятате, че си губите времето с даден човек, или на дадена работа, защо го правите? В крайна сметка този избор зависи от вас. Вие сте човекът, който може да направи живота си по-смислен. Ако нещата не вървят по план, просто започнете да правите нещата, които винаги сте отлагали. Не чакайте повече – пробвайте се в изкуството, в спорта или в занаята, в който смятате, че можете да сте добри. Пътувайте по-често, запишете се да учите нещо ново и т. н. Напуснете публиката и излезте на сцената на живота си!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари