IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво завиждат най-много различните зодии

19 януари 2019 15 15

И кога завистта им се превръща в истинско негодувание

Снимка:istockphoto.com

Снимка:istockphoto.com

Истината е, че всички хора завиждат, но различните хора завиждат за различни и най-разнообразни неща. При някои индивиди това отрицателно чувство се надига, когато им се струва, че нечий живот е по-хубав от материална гледна точка от техния, при други – завистта се поражда от нечия по-ефектна външност и т. н.

Някои хора са по-завистливи от други, като вероятно това се дължи на тяхната по-голяма вътрешна несигурност. Освен това представителите на 12-те зодиакални знаци също завиждат различно.

Ето как:

Овен

Представителите на зодия Овен са много конкурентни натури и завиждат най-вече за нечия по-успешна (от тяхната) изява, в каквато и да е област от живота. Те просто искат да са първи във всичко и ако някой се справя по-добре от тях в същото поприще, те позеленяват от яд.

Телец

Хората от тази зодия са материалистите на зодиака. Те искрено се дразнят, когато животът на близките им приятели и познати е по-охолен и по-задоволен от техния. Телците искат да са хората, които разполагат с най-добрите блага и с най-луксозните вещи в своето обкръжение.

Близнаци

Близнаците уж изглеждат над нещата, но и те завиждат, като се стараят да не го показват. Тях най-много ги е яд, когато хората от обкръжението им не оценяват остроумието им и готината им персона, а възхваляват някой друг, който според тях, е под нивото им (минимум интелектуално).

Рак

Хората от този знак са много грижовни и отдадени във всяка една област от живота си. В замяна те искат и очакват внимание и признание, а когато някой друг получава всичко това вместо тях и то незаслужено, те буквално се изкривяват от яд.

Лъв

Лъвовете искат цялото внимание на света да е запазено за тях. Те просто няма да се примирят, ако погледите на всички са вперени към нечия друга персона. Лъвът може да изпадне в истерична завист и дори ненавист към човек, който се опитва да го засенчи по някакъв начин.

Дева

Хората от този знак завиждат за почти всичко и почти на всички. Това е породено най-вече от тяхната огромна самокритичност и склонност към самосъжаление. Все им се струва, че другите имат по-хубави вещи, по-стройни фигури, по-готини гаджета, по-забавен живот, по-добре платени професии и т. н.

Везни

Подходът на Везните към завистта е елементарен. Те ще ви завидят, ако им се стори, че имате по-хубави дрехи или обувки от техните или ако се появите с по-модерна прическа от тяхната. Завистта на Везните най-често е маскирана зад снизходително поведение.

Скорпион

Хората от този знак са в състояние да изпитват свирепа завист по най-разнообразни причини. Скорпионът, чиято завист е предизвикана, става наистина много зъл. Това негативно чувство отключва при него дяволски ужасно, болезнено поведение към обекта на завистта му.

Стрелец

Стрелците наистина завиждат рядко, но и на тях не им е чуждо това отрицателно чувство, което при тях е смесено с раздразнение. Обикновено те омаловажават на висок глас обекта на завистта си, опитвайки се да го принизят максимално – биха го заличили от света, ако можеха.

Козирог

Амбициозният Козирог изпитва най-голяма завист, когато животът на близките му върви в по-правилна и възходяща посока от неговия. Козирогът мечтае за висок социален статус и добра репутация, а ако някой друг ги получи вместо него, той се изкривява от яд.

Водолей

Завист може да бъде породена в душата на човека Водолей, когато нечии чужди идеи и виждания бъдат сметнати за по-оригинални от неговите. Това наистина може да нарани представителя на тази зодия, защото той обикновено се има за най-умния в обкръжението си.

Риби

Може да се изненадате, но Риби е един от най-завистливите знаци в зодиака. Хората от този знак процъфтяват в състояние на невротична завист (това ги мотивира). Независимо дали става въпрос за любов, визия, интелект или начин на живот – на тях все им се струва, че нямат това, което другите имат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари