IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три в едно: Лунният спектакъл и как влияе на зодиите?

21 януари 2019 15 40

Какво означава в една нощ да има суперлуна, вълча луна и пълно лунно затъмнение

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Лунният спектакъл „три в едно“ тази нощ – суперлуна, вълча луна и пълно лунно затъмнение, наричано също и кървава луна, е внушителен не само за поклонниците на астрономическите явления, но и в астрологическия календар, пише в. „Daily Star“.

Какво представлява вълчата луна?

Вълча луна индианците наричат януарското пълнолуние.

Какво представлява суперлуна?

Суперлуна се нарича пълната Луна, когато се намира на по-малко от 364 000 километра от Земята, и изглежда по-едра и ярка от обичайното.

Какво представлява кървавата луна?

Съвпадащото с пълнолунието пълно лунно затъмнение придава на естествения спътник на Земята червеникаво-кафяв оттенък, заради който Луната се нарича кървава.

Колко често се застъпват тези три астрономически явления?

Поотделно трите лунни явления не са необичайни, но е рядкост те да се случат по едно и също време. Кървава луна например се наблюдава веднъж на между две и три години. На всеки три години и половина две лунни затъмнения се падат в една и съща година. Три лунни затъмнения в една и съща година се случват веднъж на 200 години.

Смята се, че подобни феномени оказват влияние върху човешкото битие. Често това са благоприятни промени, особено за хората, дръзнали да се устремят към тях – например нова работа, нов дом, нова любов.

Как се отразяват трите лунни явления върху различните зодиакални знаци разкрива сайтът Хороскоуп:

Водолей – Промяна в любовния живот

Астролозите препоръчват на представителите на този зодиакален знак да направят „романтичен скок“ през януари под формата на нови запознанства или на полагането на повече любовни усилия за настоящата половинка.

Риби – Промяна в кариерата

Месец януари може да донесе позитивна промяна в професионалния живот на представителите на зодия Риби. Постепенното преодоляване на препятствия може да доведе до сериозен служебен прогрес.

Овен – Промяна в семейните отношения

Месецът вещае известни трудности у дома за Овните. Астролозите препоръчват на индивидите, родени под този знак, да не „вървят с рогата напред“, а да напътстват и да ценят близките си в този период.

Телец – Промяна в домашната обстановка

Подобна промяна може и да звучи драматично, но всъщност може да означава просто появата на нов съсед. Полагането на усилия за сближаване може да се изрази в бъдещи ползи.

Близнаци – Житейска промяна

Астролозите прогнозират, че доста представители на този зодиакален знак ще трябва да вземат сериозни решения през настоящия месец. Препоръката им към Близнаците е да отделят време и да помислят по кой най-удачен път да поемат.

Рак – Промяна във финансовото положение

Тройното лунно явление може да направи оставащата част от месеца по-доходоносна за Раците. Съветът към представителите на зодията, родени между края на юни и началото на юли, е да бъдат особено проницателни по отношение на страничните си доходи.

Лъв – Промяна в приятелския кръг

Лъвовете трябва да обмислят подновяването на стари познанства, от които могат да извлекат персонални ползи.

Дева – Промяна в умствените настройки

Препоръката на астролозите към Девите, които се чувстват потиснати от началото на годината, е да се „напънат“ да мислят позитивно. Това може да им донесе късмет през идните седмици.

Скорпион – Промяна в кариерата

Призивът към Скорпионите е да се възползват от момента и да проучат нови кариерни възможности. За представителите на този зодиакален знак, които търсят нова работа, тъкмо в настоящия момент може да „изскочи“ някоя примамлива оферта.

Стрелец – Промяна в установения ред

Стрелците трябва да се възползват от нови преживявания или възможности през оставащото време до края на януари. Това ще им помогне да се почувстват заредени с повече енергия и по-щастливи.

Козирог – Финансова промяна

Щедри печалби се задават на хоризонта за Козирозите, които ще им осигурят благоденствие през цялата година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

( преди 5 години )