IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво казва любимият ви цвят за вас? (1 част)

23 януари 2019 15 50

Червеното разпалва въображението

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всеки има различни предпочитания към дрехи и цветовете им. Едни обичат разнообразието и държат всеки ден да носят различни нюанси, докато други предпочитат да си купуват неща, които са в един и същи цвят – този, който им отива или им е любим от години.

Смята се, че хората които се обличат с по-пъстри дрехи, са с чувство за хумор и обичат живота. Но има и примери за такива, които винаги са в черно. Това може да е знак, че имат някакъв проблем, лошо настроение или пък формата на тялото им не позволява да сложат нещо по-нестандартно.

Ето какво подсказва любимият ви цвят за вашата личност, според изследването на психолога Макс Люшер:

1. Червено

Това е много провокиращ въображението цвят. Той може да предизвика ускоряване на пулса, учестено дишане и повишаване на кръвното налягане. Ако вие сте от хората, обичащи този цвят, вероятно сте доста решителен и инициативен човек, който се справя с предизвикателствата на живота. Вие сте страстна и своенравна личност, която все пак има и някои недостатъци – борите се с комплексите си за малоценност.

2. Тъмносиньо

Въпреки че не се усмихвате често, вие сте човек, който обича хармонията в отношенията. Може би някои хора трудно биха ви се доверили, ако не ви познават, но след един разговор вече са на друго мнение. Тъмносиният цвят може да понижи кръвното налягане, успокоява сърдечната честота и дишането. Ако го носите, то вие сте спокоен и самоуверен човек, който се разбира добре с другите. Дори и да сте под стрес, не се поддавате на паниката, което е едно от основните ви силни качества.

3. Бяло

Белите гълъби, например, са символ на свободата и на чистотата. Ако носите често дрехи с този цвят, вие сте голям оптимист, който не приема поставянето в рамки и вярва, че светът е пълен с безкрайни възможности. Според последователите на индуизма, бялото се свързва с творческите натури, с хората, които носят познанието в себе си и се стремят да го предават и на други.

4. Лилаво

Получава се след смесването на червено и синьо. Ако сте запалени по този цвят и се стремите повечето ви дрехи да са с него, то вие сте от хората, които лесно се привързват към други. Излъчвате спокойствие и невинаги показвате емоциите, които често бушуват във вас. Общо взето сте непредсказуеми и се затваряте в себе си. При някои изборът на лилаво е желание за бягство от действителността. Има случаи, в които са прекалено критични към своето обкръжение.

5. Розово

Мек, нежен цвят, символизиращ доброта, домашен уют и сантименталност за онези, които го предпочитат. Той се получава от смесването на червено и бяло. Според психолога Макс Люшер, розовото е за онези, които имат нужда от сваляне на напрежението. От друга страна той се свързва с по-нежните и чувствителни натури. Хората, които носят розово, са любезни и не толерират насилието. Те винаги се стремят към хармония и уют.

5 цвята, които ще властват при косите през 2019

И цветът на 2019 е... „жив корал“

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари