IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На рождения си ден: Какво да не правим, какви подаръци да не приемаме?

28 януари 2019 12 40

Вижте защо е важна тортата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Подготовката на един рожден ден често отнема дни, подготвяме се, за да мине всичко според нашето желание. Но знаете ли какво не е хубаво да се прави на вашия празник?

Започваме с броя на гостите, смята се, че бройката от 13 не носи нищо добро. На вашия рожден ден е най-добре да не се разстройвате, да не се карате и да не изяснявате отношенията си с партньора. Опитайте се да направите деня безгрижен. И не се разстройвайте, ако навън вали – това е знак за щастие и късмет.

Никога не празнувайте предварително вашия рожден ден. Смята се, че на този ден идват добрите духове и мъртвите роднини, които да дадат благословията и защитата си.
Ако ви предложи някой близък или приятел да празнувате заедно – не се съгласявайте! Защото едновременното тържество, според вярванията на предците, води до разделянето на съдбите на хората.

На този ден е най-добре да се обградите само с истински приятели и роднини. За да се предпазите от неискрените пожелания на недоброжелателите.

Торта, свещи...

Знаете ли, че не се препоръчва да празнувате без торта? В края на краищата, сладкото изкушение е не само за гостите, но и за по-висшите сили – да им хареса и да се отприщят късметът и щастието през следващата година.

А пожеланията преди да духнете свещите са истински магически обред. В този момент човек директно комуникира с Вселената и ѝ казва какво наистина му липсва. Това трябва да бъде таен диалог, иначе цялата магия ще се разсее и желанието няма да се изпълни. Трябва да духнете всички свещички от първия път, така се увеличава вероятността за изпълнение на желанието. Ако знаете предварително, че не можете да се справите, помолете любимите си хора да ви помогнат. Важно е да се знае, че това предзнаменование работи само в деня на раждането, а не в деня, в който сте решили да празнувате.

Какви подаръци да не приемате и да не правите?

Естествено, един от най-хубавите моменти на всеки рожден ден е получаването на подаръци. Но трябва винаги да се подхожда внимателно при избора им, за да не връчите нещо наистина неподходящо.

Какви подаръци е хубаво да избягвате?

- ножове, саби и всякакви остри предмети. Смята се, че те привличат негативи и така ги пускате в къщата. Ако подаръкът е бил опакован и впоследствие видите подобен предмет – сложете при него монети, те ще привлекат всички негативни енергии.

- Бижутата са прекрасен подарък, но не и от перли. Древните мъдреци вярвали, че такъв подарък ще привлече сълзите на рождената карта.

- Ако не искате да се карате с приятел, никога не избирайте часовник като подарък.

- Жълти цветя също са на раздяла.

- Забранени са огледала, носни кърпи и празни портфейли. Смята се, че такива подаръци влияят негативно върху живота на човек и носят разруха, скръб и загуба.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари