IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социални мрежи и реалност – защо лъжем със снимките?

29 януари 2019 09 50

Разкриват Катрин Вачева и Цвета Капитанова

Източник: Bulgaria ON AIR

Източник: Bulgaria ON AIR

Все повече родни звезди коригират снимките си с )Фотошоп преди да ги качат в социалните мрежи. Дамите прибягват най-често до подобни програми, за да прикрият някои недостатъци по тялото – целулит, пъпки по лицето, по-широка талия. Така в повечето случаи се получават несъразмерни пропорции, които забавляват феновете им.

„Когато човек има някаква популярност и гради имидж, е нормално да има професионални фотосесии. При една професионална фотосесия, нормално е снимките да са обработвани“, каза пред Bulgaria ON AIR фитнес инструкторът Цвета Капитанова. Тя обясни защо в повечето случаи профилите на много хора в социалните мрежи се различават от действителността.

В интернет е пълно със снимки, които са манипулирани. Все пак е нормално всяка професионална снимка да има обработка, но прекаляването с Фотошопа си личи. „Определено на снимката човек изглежда с 20 килограма по-слаб, фонът се променя. Не е нормално една талия да бъде толкова слаба, а надолу формите да са тотално изваяни“, посочи още тя.

„Не смятам, че има хора, които копират други хора. Това, че някой качва снимки и ги обработва, не означава, че копира някого. Той просто се опитва да се доближи до някакъв идеален модел. Някои хора прекаляват и изглеждат по-скоро комични, отколкото естетични“, коментира от своя страна моделът Катрин Вачева. По думите ѝ, някои хора въобще не умеят да работят с програми за обработка на снимки, но въпреки това ги използват.


Променяне на кадрите с различни програми може да е объркващо за подрастващите, които все още нямат представа за реалността, добави Капитанова.

„По-добре хората да си обработват снимките и да си правят бразилски дупета, отколкото да си правят пластични интервенции. Да си пипнеш снимката е като една зависимост, подобна на тази с татуировките и пластичните корекции“, обясни Катрин Вачева.

Четете още:

Нападнаха Андреа: Забрави си фотошопа у дома!

Андреа отговори на нападките за фотошопа

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари