Необходими продукти:
За маслените трохи:
200 г брашно
2 с. л. захар
125 г студено масло
1 к. л. сода за хляб
За плънката:
5 яйца
1 ч. ч. захар + 2 с. л. за поръсване
500 г хубава извара
1 ванилия
2 ябълки
канела
Начин на приготвяне:
В купа сипваме брашното, содата, 2 с. л. захар и смесваме добре. Добавяме нарязаното на кубчета студено масло и започваме да претриваме с пръсти, докато се получат трохи.
Прибираме купата на студено, докато приготвяме плънката.
За плънката в дълбока купа слагаме изварата, яйцата, захарта и ванилията и пасираме до еднородна смес.
Ябълките обелваме и нарязваме на малки кубчета. Застиламе дъното и стените на откопчаваща се форма за торта с хартия за печене. На дъното на формата изсипваме 1/3 от маслените трохи и ги разпределяме така, че да няма празни места.
Отгоре изсипваме плънката и поръсваме с половината от останалите ни маслени трохи.
Нареждаме кубчетата ябълка, поръсваме с 2 с. л. захар и канела на вкус и останалите трохи.
Печем за 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Източник: Wellcometomykitchen



                    
 
            
                        









                            
                            
                            
                        
                        
                        
            
                                Мъж заплашил с нож деца по време на Хелоуин в София                            
                                Бизнесът се ядоса на данъците в бюджета: Отлив на инвестиции и заплахи за протести                            
                                Представят палестинците като "диви хора" и ги приравняват с "Хамас"                            
                                Петкова: За 3 години България не направи нищо, за да усвои в пълен обем парите по ПВУ                            
            
                                Тъмната материя се подчинява на гравитационни „кладенци“                            
                                SpaceX изстреля в Космоса изцяло турски спътник                            
                                Бобровата луна: Най-близката суперлуна за 2025 г. ще озари небето тази седмица                            
                                Blue Origin проведе успешен тест на ракетата New Glenn                            
            
                                Дейвид напуска Ювентус през януари?                            
                                Оскар Пиастри е достигнал лимита на представянето си                            
                                ОФИЦИАЛНО: Падна трета треньорска глава в Серия А                            
                                Левски с новина за Христо Йовов                            
            
                                5 тенденции за есента – директно от Париж!                            
                                7 апетитни рецепти с тиква                            
                                6 плода срещу ракови заболявания, според специалисти                            
                                Георги Господинов и Георги Мишев са носители на награда „Перото“                            
            
                                Европейската седмица на фертилността започна под мотото „С факти напред – образование и информация“                            
                                Неуспешните инвитро опити: как да не загубиш надежда?                            
                                През ноември отбелязваме Световния месец за борба с белодробния карцином                            
                                Защо да хапваме бадеми?                            
            
				    
      Остави коментар