IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чийзкейк с ябълки и извара

2 февруари 2019 06 00

Как да го приготвим?

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Необходими продукти:

За маслените трохи:

200 г брашно

2 с. л. захар

125 г студено масло

1 к. л. сода за хляб

За плънката:

5 яйца

1 ч. ч. захар + 2 с. л. за поръсване

500 г хубава извара

1 ванилия

2 ябълки

канела

Начин на приготвяне:

В купа сипваме брашното, содата, 2 с. л. захар и смесваме добре. Добавяме нарязаното на кубчета студено масло и започваме да претриваме с пръсти, докато се получат трохи.

Прибираме купата на студено, докато приготвяме плънката.

За плънката в дълбока купа слагаме изварата, яйцата, захарта и ванилията и пасираме до еднородна смес.

Ябълките обелваме и нарязваме на малки кубчета. Застиламе дъното и стените на откопчаваща се форма за торта с хартия за печене. На дъното на формата изсипваме 1/3 от маслените трохи и ги разпределяме така, че да няма празни места.

Отгоре изсипваме плънката и поръсваме с половината от останалите ни маслени трохи.

Нареждаме кубчетата ябълка, поръсваме с 2 с. л. захар и канела на вкус и останалите трохи.

Печем за 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Източник: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари