IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Маслен пай с конфитюр

10 февруари 2019 06 00

Бързо, лесно и много вкусно десертче

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Необходими продукти:

500 г брашно

1 ч. ч. захар

125 г масло

2 яйца

6 с. л. студена вода

1 ванилия

1 бакпулвер

щипка сол

1 бурканче конфитюр по избор

1 с. л. мед разтопен с 1с. л. прясно мляко за глазиране.

Приготвяне:

В купа смесваме брашното, захарта, бакпулвера и ванилията. Добавяме нарязаното на бучки студено масло и претриваме с пръсти докато сместа стане като пясък и маслото се раздроби добре.

Прибавяме яйцата и водата и омесваме на топка. Ако се рони прекалено много и не можете да го съберете на топка, добавете няколко капки вода. Прибираме тестото увито в плик в хладилника за 30 минути.

2/3 от тестото се разстилат на дъното на тавата или формата за пай, надупчваме го с вилица на няколко места и покриваме с едно бурканче конфитюр.

От останалото тесто се оформя решетката и декорацията. Намазваме пая с разтопения мед и мляко и печем около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Източник: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари