IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Характеристики на зодиите според декадата на раждане (1 част)

21 февруари 2019 15 50

Ранната Дева е сърдечна, късната – капризна

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Всяка зодия покрива около 30 дни от годината. Астролозите делят всеки знак на 3 декади, тоест периоди от по 10 дни. Те смятат, че декадите много по-точно и подробно определят потенциала и характеристиките на всяка една от зодиите.

Ето и по какво представителите на първите шест зодии се различават, според периода, в който са родени:

Овен

Първа декада: 21 март – 31 март

Представителите на зодия Овен, родени през първата декада са „програмирани“ да влияят на другите с богатото си въображение и огромната си енергия. Това са хора с невероятно изразена индивидуалност. Те са родени лидери и обичат да демонстрират своето господство. Те не могат да си позволят да загубят. Понякога темпераментът им е твърде огнен. Това са хората, които участват във всяко мероприятие и /или инициатива на 100%. Те се ръководят от сърцето си и успяват да се борят за мечтите си.

Втора декада: 1 април – 10 април

Овенът от втората декада е склонен да прави нововъведения в живота си. Тези хора са пълни с жизненост, но пък са малко непостоянни. Те обичат да демонстрират своите чувства, които пък често ги подтикват към действия. Хората, родени през тази декада, са чувствени и страстни. Те не се страхуват от промяната в живота си и понякога дори я търсят нарочно. Имат високи цели за своята реализация. Те са оптимисти, които винаги се стремят да виждат позитивната, радостна страна на нещата.

Трета декада: 11 април – 19 април

Овните, родени през третата декада виждат решенията на всички по-сложни въпроси. Те не само знаят пътя на своето развитие, но осъзнават и своята кауза и не се спират преди да видят резултатите от усилията си. Често техният ум лети в бъдещето. Тези хора винаги се стремят към по-далечните и трудни за достигане цели. Те обичат сами да решават всичко важно в живота си и не се нуждаят от съветници. Този тип Овен постоянно е гладен за знания. Той лесно комуникира с хората, инстинктивно усещайки емоциите им.

Телец

Първа декада: 20 април – 30 април

Телците от първата декада са приятелски настроени. Те лесно се отварят пред другите и бързо създават нови познанства. Имат творчески способности и афинитет към красивите неща и изкуството. Ценят стойността на това, което сами са изкарали със собствения си труд и усилия. Тези хора имат твърди убеждения за почти всичко и са готови да ги защитават докрай – невъзможно е човек да ги убеди в нещо друго. Тези представители на зодия Телец предпочитат да се движат по познати пътеки.

Втора декада: 1 май – 10 май

Телците от втората декада са отлични в планирането, подреждането и организирането на нещата. Те се ръководят от принципите си, но понякога интуитивно избират други по-неконвенционални решения. Другите хора възприемат тези Телци за справедливи, честни и компетентни личности и им се доверяват. Те работят чудесно в екип, макар да се опитват да определят и да налагат на другите собствените си методи на работа.

Трета декада: 11 май – 20 май

Телците от третата декада са силни личности. Те внимателно и последователно въвеждат своите идеи в живота на другите. Те са интелигентни, преценката им за нещата е брилянтна и винаги си правят верните заключения. Тези Телци могат незабавно да оценят ситуацията. В емоционален план тези хора не са много гъвкави. Постоянни са в чувствата си, но са големи инати и не са склонни на компромиси.

Близнаци

Първа декада: 21 май – 31 май

Близнаците от първата декада имат изключителни идеи, богато въображение, остроумие и красноречие. Те са вдъхновени от новите идеи. Те не се поддават лесно на влиянието на другите. Тези хора с лекота вземат решенията си и лесно реализират своите цели. Мислят логично и не се поддават на чуждите мнения, нито пък се оставят емоциите им да ги заблудят. В любовта те държат да усещат истинска близост със своя партньор. Като темперамент са напрегнати и нервни.

Втора декада: 1 юни – 10 юни

Близнаците от втората декада са наистина приятелски настроени. Те „цъфтят“ на фона на социалните си контакти. Човекът, роден през тази декада, пръска съчувствие около себе си и демонстрира своите чувства и мисли ясно. За този човек е много важно да получава разбирането и одобрението на другите. Той се отличава в групата и рядко остава сам. Любопитен е към света, следва мечтите си и иска да открие неизвестното.

Трета декада: 11 юни – 20 юни

Близнаците от третата декада са майстори при вземането на оптимални решения. Тези хора се ръководят повече от собствения си ум, отколкото от емоциите си. По отношения на любовта, тези хора могат да бъдат спечелени най-вече от чуждия интелект. Те трябва да се възхищават на ума на половинката си, за да отворят сърцето си. Другите хора харесват тези Близнаци заради умението им да се забавляват и заради чувството им на хумор.

Рак

Първа декада: 21 юни – 30 юни

Ракът от първата декада лесно се заинтересува от новите идеи. Тези хора са сърдечни и емоционално щедри приятели, партньори и/или колеги. Те имат вродена чувствителност и се съобразяват с чувствата на другите хора. Тези хора от зодия Рак не се отричат от аргументите на ума си, въпреки че ценят повече емоциите си. Основното желание на тези личности е да намерят стабилност и сигурност в живота си.

Втора декада: 1 юли – 11 юли

Ракът от втората декада прави всичко в живота си с огромен интензитет. Това е човек с дълбоки корени. Той вдъхва увереност на околните. Осигурява на близките си хора топла атмосфера. Този Рак е изключително интелигентен и разумен при вземането на решения, но определено е повлиян от своите интуиция и емоции. Той цени стойността на парите. Любовта за този човек е изключително романтично и сантиментално преживяване.

Трета декада: 12 юли – 22 юли

Ракът, роден през третата декада е грижовен и отдаден на близките си човек. Той е много чувствителен. Стреми се да постигне истински баланс в живота си, като иска в него да има любов и красота. Този Рак е гъвкава личност, която се адаптира лесно към нови обстоятелства и хора. Има силна нужда да принадлежи към здраво семейство и да си създаде домашен уют. Този Рак има традиционна ценностна система.

Лъв

Първа декада: 23 юли – 1 август

Лъвът от първата декада създава впечатление, че е колоритна личност, която има изключителен и впечатляващ начин на живот. Този човек вижда себе си по-скоро в главната роля (като шеф), отколкото в ролята на подчинен. Той вдъхновява хората около себе си и им дава смелост. Не се страхува да изразява емоциите си. Този Лъв много се влияе от първото си впечатление за хората и то е много важно в отношенията му с другите.

Втора декада: 2 август – 12 август

Лъвът от втората декада обича да демонстрира величието си. Той има огромно его, което обаче кара другите да го уважават. Този Лъв има способността да разрешава най-сложните проблеми за един миг. Има чувство за хумор, въпреки че му липсва самокритика и не умее да се надсмива над грешките си. Този Лъв се мотивира лесно и никога не се оставя на стари лаври. Не се страхува да поема нови, трудни предизвикателства.

Трета декада: 13 август – 22 август

Лъвът от третата декада е твърд и постоянен. Бързо реагира на вътрешните си импулси. Има бързи реакции и желание да действа и да въвежда нови идеи в живота си. Този Лъв не е много търпелив, тъй като постоянно е жаден за нови предизвикателства. Понякога еуфорията и мечтите на този човек са негови мотиватори, друг път са пречки по пътя му.

Дева

Първа декада: 23 август – 1 септември

Девата от първата декада има невероятно аналитичен ум. Тя е човек, благословен с интелект и бърза мисъл. Тази Дева е рационална и водена от здравия си разум. Тя винаги иска да предскаже както резултатите, така и източника на проблема. Тази Дева е сърдечна и се отличава със специфичното си, интелигентно чувство за хумор. Хората, родени в първата декада на този знак, изискват много както от себе си, така и от другите.

Втора декада: 2 септември – 12 септември

Девите от втората декада обръщат внимание на детайлите. Внимателното планиране на нещата ги предпазва от грешки. Тези Деви имат принципи и правила, но в същото време са гъвкави и се адаптират към другите. Тези хора се раздават за близките си, макар да си падат сурови критици. С готовност демонстрират своята привързаност към партньора си. Тези хора умеят да взимат успешни решения в живота си.

Трета декада: 13 септември – 22 септември

Девите от третата декада са най-капризни. Те са отворени към другите. Интелигентността им се изразява под формата на думи, шеги и разговори. Имат артистични заложби и ценят свободата си. Тези Деви имат много силен характер. Не се поддават много често на емоциите си. В повечето случаи се радват на добро настроение. Тези Деви дават много от себе си на любимия човек, но очакват постоянно внимание и възхищение от него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари