IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 идеи за подарък за Свети Валентин

12 февруари 2019 12 30

Важна е изненадата

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Остават само два дни до 14 февруари. На тази дата много хора ще изберат да отбележат Трифон Зарезан, други Свети Валентин, а трети и двете. На празника на виното и любовта се подаряват подаръци. Колкото и банално да звучи, ясно е, че атмосферата на деня предполага вино, червени рози и въобще изненади.

Смята се, че на Свети Валентин мъжете са тези, които трябва да направят романтичен жест към жените си, с който да им покажат любовта си. Дори и да казват, че не искат подаръци, дамите винаги са в очакване на нещо хубаво и не бива да бъдат разочаровани.

Тъй като вече е късно за организирането на пътувания или почивки, ние ви предлагаме няколко идеи за подарък, които са подходящи както за мъже, така и за жени. Някои може да ви се сторят банални, но определено ще свършат работа – да направят Деня на влюбените по-специален.

Сладка изненада

Ако сте имали ужасен ден, не сте успели да отидете и да купите нещо по-специално, не се притеснявайте. Има много магазини и сладкарници, които предлагат специално приготвени вкуснотии, с които да кажете „обичам те“. Шоколадът е едно от нещата, което ще се хареса и на двама ви. Той действа като афродизиак. Има най-различни шоколадчета във формата на сърце или кутии с бонбони, които може да вземете. Ако половинката ви не обича шоколад, може да заложите на кутия с шарени кексчета, декорирани със сърчица, или пък просто да купите любимия ѝ десерт – скалички, баклава, еклери, сладолед и други (тук имате възможност да покажете колко добре познавате вкуса на човека до вас).

Сувенир

Много фирми предлагат персонализирани подаръци за Свети Валентин. Сувенирът с романтично послание може да се подари в началото на една връзка, когато половинката има нужда да чува по-често „Обичам те!“, „Липсваш ми“, „Обичай ме“. Ключодържатели, кристални фигурки с ваша снимка, преспапиета във формата на сърце, ароматни свещи, малки плюшени възглавнички, керамични фигурки, са само част от нещата, които се предлагат. Разбира се, ако миналата година сте подарили спа почивка, тази година няма как да минете само с един сувенир.

Романтична вечеря

Старо, изтъркано, но златно. Най-добрият вариант е да отидете в някой луксозен ресторант с хубава гледка. Ако в последния момент всичко е резервирано, не губете надежда, а импровизирайте. Може да поканите гаджето си вкъщи и да му направите специално приготвена от вас вечеря. Ако двамата живеете заедно, опитайте да накарате половинката да мисли, че не сте приготвили нищо и дори я насърчете да се забави малко. В това време сгответе и запалете ароматни свещи.

Спа

Ако нямате отпуск или пари за спа почивка, поглезете се с някоя спа процедура за двама. В момента сайтове за колективно пазаруване предлагат ваучери, които може да закупите след като си направите резервация на мястото, което предлага услугата.

Масаж

Ако спа процедурите не са по вкуса ви, то един масаж със сигурност ще се хареса както на мъжете, така и на жените. Запишете си час, вземете любимия човек и се отпуснете поне за малко. После може да продължите с романтична разходка, вечеря или танци в любимото ви заведение.

Бижу

Изтъркано, ама коя жена не обича да ѝ подаряват бижута? За този подарък трябва да знаете какво харесва половинката. Ако тя носи сребро, няма как да ѝ купите нещо от медицинска стомана. При положение, че се чудите какво точно да бъде, купете някакво нежно колие, което поднесете в специална опаковка. Е, има много малък процент от жените, които не носят бижута, за тях ще трябва да измислите нещо друго. Докато за мъжете – кожена гривна, гривна шамбала с естествени камъни, колие с висулка, различни сребърни или златни бижута, са част от нещата, които може да купите.

Албум/Колаж

Няма по-хубаво от това да съберете вашите общи спомени в едно. Направете колаж с няколко от любимите ви фотоса през годините или албум, в който да има снимки от началото на вашата връзка до момента. Ще се изненадате колко моменти сте забравили.

Пъзел

Друг вариант да съберете спомените е чрез пъзел. Той може да бъде с любимата ви снимка или с няколко по-малки. Пъзелът може да е във формата на сърце. Сложете го в подходящ плик, залепете го и го поднесете на половинката заедно с още нещо. После може заедно да го сглобите.

Чаши

Има много голямо разнообразие от чаши за двама по магазините. Отделно може да си поръчате персонални. На тях може да има ваши снимки с послание. Има и модели, при които чашите са черни, но когато в тях се налее топлата напитка, снимката постепенно се появява. Този тип подаръци също са по-подходящи за по-прясна връзка.

Карикатура

Може да погледнете на вашата връзка от смешната страна. Поръчайте карикатура на вас и половинката. Жената може да си лакира ноктите, а мъжът да глади или гледа футбол, например. Все пак, внимавайте, защото някои мъже и жени не носят на майтап и може подаръкът ви да има обратен ефект.

Каквото и да изберете, не забравяйте, че трябва да показвате чувствата си на половинката всеки ден, а не само на Свети Валентин.

14 любопитни факта за целувката

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари