Необходими продукти:
1 пакет вафлени кори – 8 броя
800 мл прясно мляко
250 г халва
5 с. л. захар
1 с. л. какао
1 нишесте ванилия
70 г краве масло
Начин на приготвяне:
Слагаме 700 мл мляко на котлона, прибавяме захарта, какаото и натрошената халва и бъркаме непрекъснато докато заври.
Прибавяме на тънка струйка и при непрекъснато бъркане разтвореното в 100 мл студено мляко нишесте.
След като свалим крема от котлона прибавяме маслото на части и бъркаме постоянно до пълното му усвояване.
Сглобяваме тортата, като редуваме корите и крема, последната кора нарязах на триъгълници и ползвах за декорация.
Тортата трябва да отлежи минимум 2 часа в хладилника.
Източник: Wellcometomykitchen
Коментари