IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как различните зодии реагират на комплименти?

19 февруари 2019 15 40

Едни искат още и още, други са скептици

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Хората реагират различно на комплименти. Някои ще се почувстват неудобно и странно, когато ги ласкаете, други ще приемат всяка ваша похвала като положителен знак, от който ще се мотивират още повече, трети ще се засмеят свенливо, но ще приемат факта, че наистина са красиви, умни или неустоими.

Всеки зодиакален знак има свой уникален начин да приема и реагира на комплименти, разберете какъв е той:

Овен: Ненаситен е за ласкателства

Хората от тази зодия рядко биха отблъснали добър комплимент. По-скоро ще искат още и още. Те се смятат за смели, енергични и амбициозни натури. Ако ги похвалите за някоя подобна черта от характера им, те ще скочат от възторг. Ако ги хвалите с половин уста, те могат да станат леко арогантни, защото смятат, че заслужават отличен комплимент, а не половинчат.

Телец: Невинаги се чувства удобно, когато получава комплименти.

Телецът не знае къде да погледне, когато някой му направи комплимент. Хората от този знак реагират малко непохватно при ласкателства – могат да наведат глава, да погледнат встрани, да сменят темата и/или да забравят да ви благодарят, но това е, само защото те не обичат да се фукат със собствените си добродетели и когато хората им напомнят за тях, те се смущават.

Близнаци: Невинаги си падат по ласкателствата

Близнаците са двойствени натури – един ден ще приемат похвалата добре, друг ден ще се почувстват странно от комплимента, възприемайки го за фалшив. Това, което те наистина не харесват в ласкателствата е, че голяма част от тях са лицемерни, а не идват от сърцето и душата на човек. Близнаците предпочитат да не ги хвалят изобщо, ако няма да е искрено.

Рак: Силно мотивиран и насърчен е от добрите думи

Ракът обича комплиментите – те го карат да се чувства по-добър, вдъхновяват го и го мотивират към още по-позитивни действия. Личността на Рака е ориентирана към семейството и взаимоотношенията и затова хората от този знак ценят особено много похвалите, дадени от най-близките им хора и не се впечатляват много от тези, които чуват от устата на непознати.

Лъв: Ще очаква да не спирате да го ласкаете

Комплиментите сякаш са измислени, за да бъдат давани на хората от зодия Лъв. Те са горделиви и обичат да се наслаждават на светлината на прожекторите. Лъвът винаги реагира с радост на похвалата, дори тя да е банална, макар да предпочита по-преувеличената. Той винаги намира начин да благодари на човека, който е погалил егото му с ласкателство.

Дева: Приема комплимента като нещо естествено

Хората от зодия Дева са самоуверени и практични реалисти, които притежават голяма доза скептицизъм. Те не се впечатляват особено много от похвалите, защото за тях това са безсмислени цветни думи. Няма човек от зодия Дева, който да не осъзнава собствената си стойност. Така че когато правите комплимент на една Дева, тя смята, че просто ѝ казвате очевидното.

Везни: Ще ви върнат комплимента при първа възможност

Везните са хора, които обичат да правят комплименти на другите, а когато те получат похвала от някого, може и да се изчервят лекичко, но ще заобичат човека, който ги хвали още повече. За да балансират, Везните често гледат веднага да върнат услугата, като казват на този, който ги е поласкал, че е прекрасен, брилянтен, страхотен и/или невероятен.

Скорпион: Оценява само качествения комплимент

Хората от зодия Скорпион биха били абсолютно безразлични към комплимент, който не е достатъчно смислен, стойностен и/или качествен. Те реагират добре само на похвалите, за които са сигурни, че се отнасят за тях и че наистина са искрени и казани с добро чувство. Скорпионите предпочитат да се наслаждават на уникални комплименти.

Стрелец: Комплиментът наистина му носи радост

Стрелците са склонни да отклоняват похвалите с шеги и закачки, но това не значи, че не им харесва да получават такива. Просто хуморът е техният начин на реакция в повечето приятни ситуации. Те всъщност обичат ласкателствата, но могат доста да се заслепят от тях и да си създадат едно фалшиво самочувствие. Внимавайте как правите комплименти на Стрелеца.

Козирог: Оценява само конструктивната похвала

Козирогът е почитател на полезните и конструктивни похвали. Той се радва на положителната оценка за работата си, като тя му действа още по-мотивиращо. Хората от този знак са сериозни и задълбочени по натура и няма да приемат добре лекомислените ласкателства. Козирогът ще иска да върне комплимента, но ще го направи много фино и деликатно.

Водолей: Има забавена реакция при комплимент

На човека Водолей може да му отнеме известно време преди да отговори на вашия комплимент. Той просто иска да прецени дали сте искрени, или искате да получите нещо от него, преди да реагира на похвалата. Ако сметне, че сте искрени, Водолеят ще ви прегърне от благодарност. Водолеят най-много цени похвали, свързани с интелекта му.

Риби: Ще анализира всяка ваша дума

Рибите анализират комплиментите, които получават. Първоначално те могат да изглеждат развълнувани от похвалата, но в последствие ще обмислят всяка дума и накрая дори могат да сметнат ласкателството за негативно. Внимавайте с Рибите – винаги ги хвалете с причина, а не без повод, защото иначе те ще се усъмнят в истинското значение на вашия комплимент.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари