IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Значението на планетите в астрологията

25 февруари 2019 15 50

Разберете повече за рождения си хороскоп

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако се увличате по астрологията, то вие сте наясно, че не е достатъчно да знаете слънчевия си знак, за да можете да вникнете по-дълбоко в същността си. Ако решите да си направите натална карта, то тя ще бъде изпълнена с куп планети, домове и други символи. Първоначално тази карта ще ви изглежда много неясна и затова е добре да си направите справка какво символизира всяка една планета.

Важно е да се отбележи, че има две групи планети. Личните планети (Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс) влияят на ежедневния ви живот. Външните планети (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон) се движат много по-бавно и оказват влияние върху по-големите тенденции в живота ви.

Каквато и да е вашата зодия, истината е, че планетите, тяхното разположение и аспектите помежду им са тези, които оказват най-голямо влияние върху вашия хороскоп.

Ето и какво е значението на планетите:

Слънце: Егото ви

Вашето Слънце се намира в основния ви зодиакален знак (зависи от месеца и датата ви на раждане). Слънцето представлява егото, вътрешното Аз, волята и жизнената сила на човек. Това е всеобщо разбиране за вашата личност, което се корени най-вече във вашите действия.

Луна: Емоциите ви

Луната се мести в нов знак на всеки 2-3 дни и представлява нашата емоционална природа. Луната управлява нашето подсъзнание и нашите емоционални реакции, така че има огромно влияние върху личността ни. Луната влияе и на връзката ни с майка ни и на по-ранните години в живота ни (детството). Това е така, защото плодородието, бременността и раждането също се управляват от Луната.

Меркурий: Интелект и комуникация

Меркурий е противоположност на Луната, защото контролира нашия рационален ум. Тази планета преминава в нов знак на всеки три до четири седмици. Меркурий управлява нашата способност да комуникираме и общуваме с другите, да анализираме ситуациите разумно. Тази планета показва доколко бързи са нашите ум и изказ.

Венера: Любов и красота

Това е планетата на удоволствието. Тя влияе върху любовта, романтиката, красотата и парите. Венера е съсредоточена около нежността и разпространението на любов. Чувството за естетика и приятен външен вид също идват от тази планета, така че ако ви липсва чувство на естетика, то явно вашата Венера не е в силен знак или има трудни аспекти.

Марс: Конфликт и агресия

Венера може да е планетата на любовта, но Марс се свързва със сексуалното желание, инициативността и страстта. Марс влияе на нашата увереност и сила в социалните и сексуалните взаимодействия. Силният Марс ни дава по-състезателен характер. Тази планета се свързва със смелостта и с поемането на рискове, но енергията ѝ може да бъде както конструктивна, така и разрушителна.

Юпитер: Късмет и мъдрост

Юпитер е планетата, която контролира висшето образование и изследването на абстрактни идеи. Юпитер се свързва с моралните ценности. Той води до експанзия, както на съдържанието на портфейла ви, така и на вашите идеи. Ако в момента сте в период в живота си, в който търсите отговори на големите неща, може би сте под влияние на тази планета.

Сатурн: Карма и дисциплина

Сатурн е планетата, която причинява всичките ви проблеми. Тази мъдра, стара планета ни учи на дисциплина и отговорност. Трудните уроци в живота ни са ни преподадени от Сатурн. Така че, ако сте излезли от зоната си на комфорт, то явно Сатурн иска да ви научи на нещо. Все пак това е планетата на кармата!

Уран: Промяна и бунт

Уран е бавно движеща се планета. Поради това нейният ефект не е индивидуален, а по-скоро влияе на цяло едно поколение. Уран ни кара да гледаме на нещата по различен начин, той нарушава традицията от предишните поколения. Влиянието на Уран се свързва с промени и бунт. Тази планета предпочита свободата и творчеството пред реда.

Нептун: Илюзии и изцеление

Нептун управлява мечтите, илюзиите, абстрактната мисъл, загадките. Нептун може да ни донесе много заблуди. Тази планета може да ни създаде някаква очарователна илюзия, а по-късно да разберем болезнената истина за нещата. Нептун се свързва с бягство на ума, затова има общо с развитието на зависимости (към наркотици и алкохол). На Нептун са необходими 14 години, за да премине от знак в знак.

Плутон: Сила и трансформация

Плутон е малък, но могъщ. Неговата енергия е фина, но въздействаща. Плутон се свързва с ново начало, с трансформация, промяна и прераждане. Промените на Плутон обаче не чакат да сте готови за тях, а просто се случват изненадващо, без значение дали ги искате или не. Плутон се свързва със смъртта и разрушението.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари