Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. (240мл) прясно мляко
2 с. л. олио или разтопено масло
2 с. л. захар
щипка сол
2 ч. ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
Приготвяне:
В купа разбиваме яйцата, млякото, захарта, солта и мазнината. След това добавяме брашното смесено с бакпулвера и разбиваме отново до хомогенна смес. Сместа е доста по-гъста от тази за традиционните палачинки.
Загряваме тиган с незалепващо дъно и сипваме по малко от сместа, като гледаме да оформим кръгове. За целта аз ползвах метална лъжица за сладолед, но може и с черпак. След като по повърхността на палачинката започнат да се появяват балончета се обръща внимателно с шпатула, за да се изпече и от другата страна.
Ако се страхувате да не ви залепнат може да намажете с масло дъното на тигана.