Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. (240мл) прясно мляко
2 с. л. олио или разтопено масло
2 с. л. захар
щипка сол
2 ч. ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
Приготвяне:
В купа разбиваме яйцата, млякото, захарта, солта и мазнината. След това добавяме брашното смесено с бакпулвера и разбиваме отново до хомогенна смес. Сместа е доста по-гъста от тази за традиционните палачинки.
Загряваме тиган с незалепващо дъно и сипваме по малко от сместа, като гледаме да оформим кръгове. За целта аз ползвах метална лъжица за сладолед, но може и с черпак. След като по повърхността на палачинката започнат да се появяват балончета се обръща внимателно с шпатула, за да се изпече и от другата страна.
Ако се страхувате да не ви залепнат може да намажете с масло дъното на тигана.














Дневен хороскоп: Астрологична прогноза и съвети за всяка зодия
Осем причини за стягане в гърлото
Протеин на прах: Необходим ли ни е и на кого помага наистина?
Здравен съвет: Сменете маслото и олиото със зехтин и живейте по-дълго
Човечеството е открило 40 000 астероида
Озоновата дупка е значително по-малка – какво се случва?
Мисията ESCAPADE изпрати първите си снимки
Фиксиран е първият пряк сигнал от тъмната материя
Спортът по телевизията днес, 27 ноември
Мачовете по телевизията, днес 27 ноември
Легендарен инженер става шеф на Астън Мартин от новия сезон
За 6 минути Аталанта смаза Айнтрахт във Франкфурт
Дневен хороскоп за 27 ноември, четвъртък
От табу до бизнес: историята на успеха на еротичен онлайн магазин и разширяването му в Европа
Изключителен финал на 2025 за 3 зодии
4 малки трика за разширяване на пространството в дома
Защо е важна еротиката в ежедневието?
Ново лечение със стволови клетки дава надежда за хора с макулна дегенерация
Безплатни прегледи за хора с висок риск от атеросклероза организира УМБАЛ Бургас
Остеомалация в напреднала възраст – как дефицитът на витамин D и хроничните заболявания отслабват костите?
Остави коментар
titia
( преди 6 години )