IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Тиквички пълнени със смляно свинско месо

4 март 2019 06 00

Как да ги приготвим?

Снимка: Wellcometomykitchen

Снимка: Wellcometomykitchen

Необходими продукти за 4 порции:

1 голяма тиквичка около 700 г (след издълбаването 550 г)

1 глава лук(50 г)

1 домат(120 г)

600 г свинско месо за готвене(смляно)

2 с. л. зехтин екстра върджин

120 г кашкавал

сол, червен и черен пипер

копър, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичката на шайби и издълбаваме вътрешната част.

В тиган загряваме зехтина и запържваме лука и мляното месо до готовност. Добавяме настъргания домат и оставяме да се задуши още 3-4 минути. Подправяме със солта и червения и черен пипер. След като свалим от огъня, добавяме и нарязания копър и магданоз.

Подреждаме шайбите тиквички в тавичка и ги пълним със сместа. Наливаме 1 ч. ч. вода на дъното на тавичката, завиваме с алуминиево фолио и печем 30 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор.

Изваждаме тавичката, махаме фолиото и слагаме върху всяка тиквичка от настъргания кашкавал. Връщаме във фурната за още 10 минути. Бързо, лесно и много вкусно, цялото приготовление отнема не повече от 1 час.

Източник: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари