IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина, по които отглеждането на куче ще промени живота ви

3 март 2019 09 00

Плюсовете на това да отглеждате куче

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Светът невинаги е красиво място и ние невинаги сме добри хора. Всеки се стреми да бъде най-добрата версия на себе си, но понякога това ни се струва абсолютно недостижимо.

Създаваме си вредни навици, заобикаляме се от негативна енергия и рядко сме доволни и щастливи.

Сега ще ви споделим няколко причини, поради които притежаването на куче за домашен любимец може да промени качеството ви на живот към по-добро, да ви помогне да си създадете добри навици, да ви превърне в по-добър човек и да изпълни света ви с любов.

1. Ще ви създаде рутина

За да е здраво и щастливо едно куче, то има нужда от грижи. Хубава храна, топло място за сън, редовни разходки и игра. Когато си вземете куче, вие поемате отговорност за него и съответно за нуждите му. Това по един или друг начин променя ежедневието ви и ви създава рутина. Например – вие знаете, че трябва да разходите кучето сутрин по определено време, това съответно ви принуждава да се събудите по-рано и да започнете деня си. Разходката не е полезна само за кучето, ами и за вас.

Вие излизате на чист въздух, раздвижвате тялото си и прекарвате време с други хора. Кой знае, може по време на тези разходки да се запознаете с нови приятели или дори със сродната си душа? Самият факт, че сте станали по-рано и излезли навън, има куп плюсове и гарантирано ще подобри деня ви. Игрите с вашия любимец са гарантиран начин да повдигнете настроението си, дори когато целият свят ви се вижда сив.

2. Ще ви научи на отговорност

Както споменахме вече, кучето има нужда от съответни грижи. Като стопанин, вие трябва да полагате тези грижи. Ако смятате, че не можете или нямате време, просто не си взимайте куче. Но тази отговорност със сигурност ще подобри живота ви. Ще ви помогне да планирате по-добре деня си и да си създадете приоритети. Например, вие излизате вечер с приятелки на по питие – няма нищо лошо, но понякога тези излизания се превръщат в дълги нощи, приключващи по малките часове.

Когато имате куче, вие знаете, че трябва да се приберете да го нахраните и да прекарате време с него. Така вие избирате какво е по-важно – излизането или отговорността към кучето ви. Няколко питиета тук-там не са лошо нещо, но едва ли някой може да спори, че редовната консумация е лош навик.

3. Ще ви дари с безрезервна любов

Хората от векове казват, че кучето е най-добрият приятел на човека и има защо. То е същество, способно на безусловна любов. Когато едно куче ви обикне и му станете стопанин, то ви обича, независимо от това дали сте с грим или без грим, дали точно днес ви мързи да си направите прическата.

То ще ви обича дори и ако му се скарате, ако сте нервни или ако не сте щастливи. То просто ще иска да бъде до вас във всеки един момент. Ще ви чака с нетърпение в края на деня, ще ви посрещне с една и съща радост, независимо дали се прибирате от дълго пътешествие или сте отишли да изхвърлите боклука. То просто ще ви обича. А колкото повече любов имаме в живота си, толкова по-силно и ние обичаме и толкова по-добри хора ставаме.

Автор на статията:
Анина Юрукова

КоментариКоментари