IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Начинът, по който прегръщате „говори“ за връзката ви

6 март 2019 16 00

Колко често го правите?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Прегръдката е онова нещо, което може да стопли и най-лошите взаимоотношения. Тя действа успокояващо на хората и определено ги сближава. Но едно е да те прегърне роднина, а съвсем друго да се гушнеш в обятията на любимия човек.

Когато излизаш с някого, особено ако сте в самото начало, тръпнеш да го видиш и прегърнеш. Това са едни от най-милите и релаксиращи моменти между двама души, но не всеки може да се похвали с тях.

Има различни видове прегръдки. Обикновено жените са онези в една връзка, които се глезят и прегръщат повече, но се срещат и мъже, за които гушкането с половинката е същински ритуал.

Ето какво „говори“ начинът, по който прегръщате любимия човек:

1. Заключване

Ако сте гледали класиката „Тетрадката“, няма как да не си спомняте начина, по който Райън Гослинг обгръща с ръце Рейчъл Макадамс. Може да видим такава прегръдка при раздяла между двама души, но и когато единият иска да успокои другия и да му покаже, че всичко ще бъде наред.

Този, който прави така наречената прегръдка на заключването на своята половинка, е щастлив. Тя също показва, че той държи да покаже чувствата си чрез жестове, а не само с думи. Но от друга страна трябва да сте предпазливи, защото подобен род гушкане може и да е „вик“, че нещо се случва и той се страхува, че ще ви изгуби.

2. Прегръдка с едната половина на тялото

Обикновено жената застава от ляво или дясно на мъжа, като той я обгръща с ръка. Когато вашият партньор не желае да осъществи пълен контакт с тялото, то е време да си поговорите и да изгладите някои недоразумения.

Тази прегръдка означава, че единият е по-дистанциран от другия. Може да се е разочаровал от ваш жест или дума, затова най-доброто нещо, което можете да направите, е да си поговорите искрено.

3. Поставяне на крака около талията

Най-често така правят влюбените, които излизат от съвсем скоро. Когато момичето или момчето е щастливо, то не се срамува да показва любовта си и го прави по най-различни начини.

Когато момче или момиче обгърне гаджето си с крака, то той/тя е изключително страстен и емоционален, като обича да се наслаждава на всеки един момент.

4. Еднопосочна прегръдка

Така може да определим неловкия момент, в който ние прегръщаме някого, а той не ни отвръща. Или обратното – прегръщат ни, а ние не желаем да протегнем ръце за същото.
Ако вашата половинка избягва да ви прегръща или не отвръща на вашите гушкания, то това е знак, че се отчуждавате. Ако взаимоотношенията ви „изстиват“, е по-добре да не драматизирате и да се разделите.

5. Контакт с очите по време на прегръдка

Точно като по филмите от 80-те. Може би сте се чувствали по този начин, когато сте танцували като тийнейджъри. Тази прегръдка се помни дълго. Когато мъжът или жената гледа право в очите на любимия/любимата, то той/тя държи много на искрената връзка.

Прегръдката, при която двамата се гледат в очите, означава, че те са свързани на емоционално ниво и имат силни чувства. За тях не е проблем да говорят на различни теми и най-вече да споделят всичко, което ги интересува.

6. Прегръщане през гърба

Може да изненадате вашия партньор като го обгърнете с ръце откъм гърба. Такава прегръдка показва, че отношенията ви се основават на доверие и любов, подчертани от силно приятелство.

Ако не очаквате, че зад гърба ви има някого, ще се стреснете, но същевременно ще осъзнаете, че можете да разчитате на този, който ви прегръща, че с него сте в безопасност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

titia ( преди 5 години )
otdavna ne mi se e slu4valo realno , no moga da obhvana s ruce prez krusta liubimia 4ovek i sus surceto si da se doblija do negovoto surce . o4i v o4i , lice v lice. tova moga az .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар