IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет Втора с първи пост в Instagram

8 март 2019 10 00

Кралицата влиза в крак със социалните мрежи

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Наистина ли Елизабет Втора може да пусне пост в Instagram? Това се зачудиха хиляди хора след като от Бъкингамския дворец обявиха, че тя вече борави със социалната мрежа. 

Видео, публикувано в официалния профил на британското кралско семейство доказва, че бабата на принц Уилям и Хари вече е на „ти“ с технологиите. Хора от нейния екип са увековечили момента, в който тя сваля черната си ръкавица и само с едно натискане на таблета качва първата си публикация. Това става под аплодисментите на присъстващите на събитие в Музея на науката в Лондон.

Кралицата видимо се радва на постижението си, става ясно от клипа. Постът ѝ представлява снимка на писмо на създателя на първообраза на съвременния компютър Чарлз Бабидж, написано през 1843 г. То е изпратено до принц Албърт, който е съпруг на кралица Виктория. 

„В това писмо Бабидж описва пред кралица Виктория и принц Албърт изобретението си – аналитична машина, чиито програми са създадени от Ада Лъвлейс, дъщерята на лорд Байрон“, гласи част от текста на Елизабет Втора към снимката. 

Елизабет Втора се появи в Музея на науката в Лондон с искрящо оранжево палто и кокетна шапка в същия цвят.

По принцип кралицата няма свой собствен профил в Instagram. Той е общ за цялото ѝ семейство и се нарича The royal family. За него се грижи цял екип, който качва най-актуалното. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари