IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какъв човек сте според позицията на сядане?

19 март 2019 14 15

Кръстосващите крака са интересни личности

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Личността на един човек може да бъде преценена по няколко различни начина. Начинът на говорене, държанието му с близки и колеги, възпитание, изразяване на различни емоции са основните. Но да не забравяме, че съществува и така нареченият „език на тялото“, който може да разкрие много за нечий характер.

Начинът по който седим и държим ръцете си също е много важен. Ето какво „говорят“ различните позиции за хората:

1. Коленете са допрени, а между ходилата има голямо разстояние

Хората, които седят по този начин, обичат да пренебрегват проблемите. Те смятат, че когато не се намесват в конфликтите и са пасивни, ще се справят по-лесно в живота. Друго нещо, което им харесва, е да обвиняват другите и да се смятат за жертва, за да постигнат целите си.
Иначе тези хора лесно се сприятеляват, креативни и емоционални са. Винаги обмислят внимателно всяка своя дума преди да я изрекат.

2. Поставяне на краката един върху друг

На пръв поглед по-неудобна поза, но предпочитана за някои. Тези, които седят по този начин, са мечтатели с голямо въображение. Те са позитивно настроени и винаги мотивират околните за нещо ново и иновативно. Обичат да пътуват и да опознават света, затова предпочитат мимолетните връзки пред сложните взаимоотношения.

3. Разстояние между колената и поставяне на ходилата едно до друго

Седящите по този начин жадуват за комфорт. Те държат на личното си пространство и затова предпочитат да са сами, отколкото в шумни компании. По принцип са перфекционисти. Ако трябва да си купят чаша за кафе или прахосмукачка, и за двете ще разглеждат с часове преди да купят. Стремят се към съвършенство, но същевременно могат да се приспособят към всички, които са разхвърляни и стаите им са един малък хаос.

Типично за тях е, че са разсеяни и трудно се концентрират, което понякога им пречи. Често ги смятат за арогантни, защото не ги интересува хорското мнение.

4. Долепени един до друг крака, поставени под прав ъгъл

Хората, които застават в тази позиция, държат на точността и никога не закъсняват. Дори и да имат свои възгледи по определени теми, никога не биха ги изразили публично. Те не обичат да се карат с хората, но понякога могат да бъдат коравосърдечни с тях.

Седящите по този начин имат проблеми в общуването с другите, защото са предпазливи и мнителни. Не приемат критика, а по-скоро я смятат за нападка.

5. Двата крака са наклонени наляво или надясно, прилепени един до друг

Хората, които избират да сядат така, са на мнение, че за всеки влак си има пътници и всяко хубаво нещо идва в конкретен момент от живота. Освен това са много упорити. Ако се борят за нещо, дават всичко от себе си. Също така полагат доста грижи за външния си вид, което за някои е знак на несигурност и недоверчивост.

Тези хора също не приемат критика, но за сметка на това не спестяват истината на другите и не си мълчат.

Снимки: iStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари