IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ретрограден Меркурий: 6 начина да минем по-леко през периода

20 март 2019 15 15

Как да се справим с тази фаза?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Усещате се по-нервни от обикновено? Нищо не върви както трябва? Сякаш светът се е обърнал с главата надолу? Лесно си загубвате нещата и имате трудности в комуникацията? Спокойно, не полудявате.

Най-вероятно отново е дошъл този „прекрасен“ период в годината, когато Меркурий става ретрограден или както ние обичаме да го наричаме – ретроГАДЕН.

В момента сме в първия ретрограден Меркурий за 2019, който ще приключи на 28 Март.

За съжаление, дотогава има още доста време, затова споделяме няколко начина, с които да преживеем този период малко по-лесно.

Приемете го

Ако се борите срещу себе си през този период, всичко става много по-сложно. Пуснете се по течението и осъзнайте, че положението е само временно. Приемете, че нямате контрол върху всичко и дори и да се получават грешки, това не е краят на света.

Време за размисъл, не за действие

Специалисти казват, че ретроградният Меркурий е време за размисъл и себеопознаване. Върнете се няколко крачки назад, размислете върху изминалите си действия, помислете какви промени можете да направите в живота си. Но, недейте да действате. Сега не е периодът за започване на нови начинания, големи промени и важни решения. Не е подходящо време за сключване на брак или подписване на договори. Сега е период, перфектен за осъзнаване. Също така през този период е много възможно да си мислите, че искате нещо, но след това да си смените мнението. Помислете върху живота си, но задължително изчакайте с важните действия.

Довършете недовършеното

По време на ретрограден Меркурий не трябва да започвате нищо ново, но това е чудесен момент да завършите всичко, което сте започнали. Проекти в работата, проекти в дома, недоизказани думи или конфликти. Сега е перфектният момент да се освободим от старото, да го приключим и да си оставим място за ново начало.

Не приемайте нищо лично

Един от най-големите проблеми по време на ретрограден Меркурий е обърканата комуникация. Хората губят възможността да се изразяват правилно, всички са по-изнервени от обикновено и това може да създаде много проблеми. Хората могат да ви обидят, да кажат неща, които нямат предвид или да не разберат казаното от вас. Това е объркан период. Така че не приемайте нищо лично и знайте, че скоро нещата ще си дойдат на мястото.

Помислете за логистиката

Ретроградният Меркурий е известен с това, че обърква всякакви планове. Често закъснявате, забравяте си ключовете, губят се неща в пощата и т. н. Затова проверявайте всички планове по няколко пъти, бъдете по-внимателни и по-осъзнати. Задавайте много въпроси и проверявайте всичко по няколко пъти. Не пазарувайте много, защото е вероятно покупката ви да има дефект или да се изгуби при доставката. И, отново, гледайте да не се ядосвате много, ако въпреки всичко нещата се объркат.

Не се затваряйте в себе си

Често, особено ако сме по-чувствителни към влиянието на планетите, ни се иска в период на ретрограден Меркурий да се скрием и избягаме от света. Не се затваряйте в себе си. Излезте с приятели, посмейте се и поговорете за хубави стари времена. Припомнете си хубави моменти и имайте вяра, че скоро всичко отново ще бъде наред.

Автор на статията:
Анина Юрукова

КоментариКоментари