Необходими продукти:

1 пакет точени кори(Одрински)

4-5 големи пресни печурки

3 стръка пресен лук

2 скилидки чесън

2 домата

шепа маслини без костилка

пресни подправки – магданоз, босилек, риган, мащерка и розмарин

сол

олио

настърган пармезан (по желание)

Начин на приготвяне:

В малко олио задушаваме нарязаните на дребно чесън, лук и гъби. След като омекнат добавяме нарязаните на ситно обелени домати, подправяме със сол.

Като изври течността от доматите добавяме нарязаните маслини и готвим още 3-4 минути. След като свалим от огъня добавяме и пресните подправки. Оставяме плънката да изстине. Одринските кори са кръгли, нарязваме ги на 4 триъгълника всяка.

В широката част слагаме 2 лъжици от плънката, прибираме краищата и навиваме на стегнато руло, всяко потапяме за секунда в купа с вода и редим в тава постлана с хартия за печене.

Поръсваме с няколко капки олио и щипка настърган пармезан и печем в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Източник: Wellcometomykitchen