IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой лечебен кристал отговаря на вашия характер?

16 април 2019 14 50

Вижте според зодията (1 част)

Източник: Istockphoto

Източник: Istockphoto

Смята се, че кристалите притежават лечебни свойства. Тяхната сила се използва от години с оздравителна цел. Едни минерални образувания помагат при главоболие, други носят късмет и просперитет, има и такива, които са подходящи за хората, които все още не са открили своята половинка.

Много от камъните са свързани с определени планети, някои от които носят своето отрицателно влияние. Такива са котешкото око, рубинът, синият сапфир, хесонит и други. За да носят положителен заряд, те трябва да са с определена форма, структура, чистота и цвят.

Ако искате да си купите бижу с естествени камъни или желаете да подарите минерал на някой близък, е добре да знаете кой отговаря на неговия характер.

Ето как да определите според зодията:

Овен

Огнен знак, който се ръководи от Марс. Овните са амбициозни, горди, много ентусиазирани или казано по-просто – с доста динамичен характер. Те се нуждаят от камък, който балансира бушуващите в тях емоции и контролира егоцентризма им.

Червеният яспис и гранатът са най-подходящите естествени камъни за представителите на тази зодия. Първият е символ на силата и волята, подпомага всички чакри. Докато гранатът обединява определена група скъпоценни камъни, които имат различна структура и цвят. През Средновековието много хора носели гранат, за да се предпазят от злополуки. Камъните с черен цвят помагат при лошо настроение, депресии и лоши сънища.

Телец

Земен знак, който се управлява от планетата Венера. Телците са много чувствителни и интуитивни личности с изтънчен вкус. Те не обичат да излизат извън зоната си на комфорт и се нуждаят от скъпоценни камъни, които им носят вдъхновение, защото предимно са творчески настроени натури.

Смарагд, розов кварц и амазонит се препоръчват за хората, родени под този знак от зодиака. Те носят силен енергиен заряд. Смарагдът, например, има зелен цвят, а той е любимият на Телците. Той успокоява очите, отпуска нервната система и има положително въздействие при умора. Неутрализира негативните заряди и носи дълголетие.

Близнаци

Те са интелектуалци с чувствителни натури, управлявани от Меркурий – планетата, отговаряща за комуникацията. Понякога може да се колебаят какво решение да вземат поради двойствената им натура. Ето защо им трябва камък, който да им даде увереност в действията.

Син и огнен ахат са идеалните камъни за Близнаците. Те са свързани с влиянието на планетата Меркурий и ще ги заредят с нужната енергия. От тези кристали често се изработват амулети и талисмани. Те предпазват техния притежател от лош късмет, магии и злополуки.

Рак

Воден знак, ръководен от Луната – планетата, носеща невероятна емоция, мистерия и интуиция за Раците. Те винаги се грижат за тези, които обичат. Много раними са и лесно се обиждат. Имат нужда от кристал, който да предпазва аурата им чрез изграждането на специален щит.

Селенит, петалит и лунен камък са кристали, които отговарят на вибрациите на Луната и дават тласък на интуитивните Раци. Лунният камък, например, се нарича „кристалът на пътешествениците. Той се свързва с истинската любов и влюбените често си го подаряват.

Лъв

Огнен и страстен знак, който е под влиянието на Слънцето. Лъвовете привличат вниманието към себе си където и да се намират. Те държат на своята независимост, имат самочувствие и знаят какво правят. Макар че се смятат за перфектни, те също изпитват страх и несигурност понякога. Затова им трябва камък, който да им носи баланс в живота и работата, както и да ги предпазва от завистници.

Кехлибар, слънчев камък и гранат са най-добрите кристали за Лъвовете. В тях се отразява Слънцето и им помага да „блеснат“ в обществото. Кехлибарът например се свързва с късмета, силата на духа, спокойствието. Той може да стимулира метаболизма и да подобри състоянието на кожата при някои проблеми.

Дева

Земен знак, управляван от силата на Меркурий. Девите са отговорни работохолици. Понякога се пренатоварват от задължения и се нуждаят от нещо, с което да релаксират. Трябват им камъни, които да отключат тяхното вътрешно аз.

Цитрин, хематит и червен яспис са кристалите, свързани с Меркурий, който ръководи Девите. Те ще им дадат увереност и ще ги накарат да отделят повече време за себе си и любимите хора. Хематитът, например, има сивкав цвят. Той стимулира съзнанието, засилва паметта и концентрацията, носи душевен мир и добро здраве.

За останалите знаци и камъни четете утре в Tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
.... ( преди 5 години )