IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой минерал да изберете според зодията?

17 април 2019 14 50

И според характера (2 част)

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Кристалите притежават лечебни свойства. Тяхното действие се използва за различни цели от години. Смята се, че едни имат положителен ефект при главоболие, други носят късмет и просперитет, трети са подходящи за привличане на любов.

Както знаците от зодиака, така и естествените камъни са свързани с планети. За да носят положителен заряд, те трябва да са с определена форма, структура, чистота и цвят. Ако се чудите кой естествен камък ви подхожда или искате да подарите такъв на някой близък, може да определите това според вашия характер и зодията, към която принадлежите.

След като ви представихме първите шест знака, ето и останалите:

Везни

Въздушен знак, който е под влиянието на Венера – планетата на красотата и любовта. Везните не могат без социални контакти. Те обичат да са заобиколени от хора. Недостатъкът им е, че лесно се влияят от хорското мнение. Необходими са им кристали, които да ги уравновесят в моментите, в които са нервни и афектирани.

Най-добрите кристали за Везните са кризокола, лабрадорит и кианит. Те са силно свързани с Венера. Оказват положително въздействие върху психиката на представителите на този знак и ги вдъхновяват за нови начинания. Хризокола, известен като „мъдрия камък“ осъществява баланса между духа и тялото. Обикновено носи интуиция, търпение, спокойствие и безусловна любов.

Скорпион

Водният знак се ръководи от Марс – планетата на мистерията. Скорпионите са сложни характери. Те са много грижовни, но може и да пострадате от жилото им, ако ги пренебрегнете или обидите. Ядосат ли се, родените с тази зодия не прощават лесно. Трябва им минерал, който да потисне непокорния им нрав и ги накара да бъдат по-добри с околните.

Хематит, опушен кварц и червен сапфир са камъните, които може да подарите на Скорпионите. Те носят смирение и спомагат за овладяване на отрицателните емоции. По-конкретно опушеният кварц има най-голяма роля в този процес. Неговата енергия има способността да пречиства аурата и стимулира всички меридиани.

Стрелец

Принадлежи към групата на огнените знаци, които са под шапката на Юпитер. Искрени, честни, непредубедени, Стрелците са идеалните партньори. Те винаги си поставят високи цели и ги изпълняват успешно. Единственият им недостатък е, че не се учат от грешките си и са много добродушни. На тях им трябват естествени камъни, които да контролират потока на енергия в тялото, за да може тя да отива на правилното място.

Лапис лазули (лазурит), бял топаз и азурит са свързани с Юпитер и подхождат на характера на Стрелците. Последният кристал се нарича „камъкът на небето“, засилва интуицията и подобрява психиката. Той подпомага духовното развитие и вдъхновение.

Козирог

Земен знак, попадащ под управлението на Сатурн, което ги прави педантични. Ето защо те имат хиляди правила и рамки, които следват. Онова, което не харесват хората у тях, е че са доста консервативни и мнителни. На тях им трябва нещо, което да тушира тревожността им в определени ситуации.

Хематитът, лунният камък и черният кехлибар са най-добрите кристали за Козирозите. Те намаляват негативните емоции и ги зареждат с енергия. Лунният камък, например, помага за постигане на баланс между ума и сърцето.

Водолей

Въздушен знак, попаднал под мощното влияние на планетата Сатурн. Това им дава креативност и хъс за успех. Водолеите витаят в облаците и им е необходим естествен камък, който да ги връща от време на време на Земята, където имат отговорности.

Ониксът, черният кианит и йолит са кристали, настроени към вибрациите на Сатурн. Те подобряват концентрацията. Кианитът, по-конкретно, засилва комуникативността и стимулира хората да изразяват по-лесно емоциите и чувствата си.

Риби

Воден знак, който се управлява от Юпитер. Рибите са чувствителни и трудно се нагаждат към промените в живота. Понякога са прекалено затворени и не се свързват с действителността. Камъните, от които се нуждаят са онези, които дават тласък за развитие на заложбите и самочувствието им.

Аметистът, карнеолът и малахитът са свързани с Юпитер. Тези кристали са идеални за развитие на пълния творчески потенциал на Рибите. Вторият от тях дава смелост и предпазва от магии, завист и омраза.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
haha , niakude biah 4ela predi godini 4e hematita pomaga na lujcite i mo6enicite kogato lujat
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар