IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Маслен пай с конфитюр

29 април 2019 05 00

Вкусна и лесна рецепта

Как да приготвим: Маслен пай с конфитюр

Необходими продукти:

500 г брашно

1 ч. ч. захар

125 г масло

2 яйца

6 с. л. студена вода

1 ванилия

1 бакпулвер

щипка сол

1 бурканче конфитюр по избор

1 с. л. мед разтопен с 1с. л. прясно мляко за глазиране

Начин на приготвяне:

В купа смесваме брашното, захарта, бакпулвера и ванилията. Добавяме нарязаното на бучки студено масло и претриваме с пръсти докато сместа стане като пясък и маслото се раздроби добре.

Прибавяме яйцата и водата и омесваме на топка, ако се рони прекалено много и не може да го съберете на топка, добавете няколко капки вода. Прибираме тестото увито в плик в хладилника за 30 минути.

2/3 от тестото се разстилат на дъното на тавата или формата за пай, надупчваме го с вилица на няколко места и покриваме с едно бурканче конфитюр.

От останалото тесто се оформя решетката и декорацията. Паят намазваме с разтопения мед и мляко и печем около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари