IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Какво вдъхновява всеки от 12-те знака в астрологията (2 част)

26 май 2019 14 15

Говорим за вдъхновение, а не за мотивация

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Вдъхновението обикновено се определя като психическо и емоционално въздействие върху даден човек, което го тласка да постигне нещо в творчески аспект. Смята се, че когато видим нещо, което ни вдъхновява, ние се задействаме вътрешно чрез импулс и действията ни са непреднамерени, нито пък планирани.

От друга страна, мотивацията е процес на стимулиране на даден човек да действа по определен начин, за да постигне своята цел. Мотивацията е движеща сила. Хората чувстват необходимост да предприемат действия, когато са мотивирани, но усилията им не са спонтанни.

А какво вдъхновява всеки зодиакален знак? Тъй като астрологията определя нашите специфични личностни черти, вдъхновението варира от човек до човек и от зодия до зодия.

В първата част на статията разгледахме какво вдъхновява първите шест зодии в зодиака, а сега вижте какво инспирира знаците от Везни до Риби:

Везни: Океанът

Везните не са воден знак, но са склонни да черпят вдъхновение от океана. Когато са на брега, звукът на вълните и мирисът на морето ги кара да се чувстват спокойни, силни и пълни с жизненост. Те са запленени от красотата на океана и от величието на природата. Тъй като представителите на тази зодия обичат да пътуват, най-добре за тях е да си избират дестинации, където има фантастични плажове и тропически изкушения. Близостта на морето дава силен заряд на Везните, който ги държи дълго.

Скорпион: Устойчивост

Скорпионите са вдъхновени от хора, които много пъти са били събаряни от съдбата, но всеки път са успявали да станат и да продължат напред, по-силни отпреди. Човекът Скорпион разбира по-добре от всеки друг, че животът не е честен към всички, но онези, които продължават да бъдат оптимисти и да се надяват на най-доброто, са огромен източник на вдъхновение за него. Хората, които са постигнали големи успехи в живота, без да са компрометирали своите ценности, също са източник на вдъхновение за Скорпиона.

Стрелец: Мечти

Стрелецът черпи най-голямо вдъхновение от своите собствени мечти и от своите лични цели. Стрелците често сами си напомнят отново и отново за какво работят и какво искат да постигнат в живота. Когато човек от този зодиакален знак вижда други хора, които сляпо следват мечтите си за пътувания, кариера, придобиване на собственост, създаване на бизнес и т. н., той самият, започва да си припомня какво иска и какво трябва да направи, за да постигне своите цели. Вдъхновението му го кара да не се отклонява от пътя.

Козирог: Приемане

Козирозите са вдъхновени, когато виждат че хората, които те обичат безусловно ги приемат такива каквито са – с всички техни недостатъци. Козирогът се потиска от хора, които искат да го променят. Той има нужда да вижда и усеща, че е добре интегриран в общността, в която работи, развива се и/или се движи. Усещането, че е ценен и харесван от дадена група хора, е много вдъхновяващо и освобождаващо за Козирога. Това приемане буквално може да окрили човека от тази зодия и да го накара да действа свръх възможностите си.

Водолей: Отказ

Ако искате да вдъхновите човек от зодия Водолей, кажете му, че нещо е невъзможно или няма как да се случи по неговия начин. Думата „не“ е огромен мотиватор и източник на вдъхновение за представителя на Водолей. Когато чуе за хора, на които е било отказано нещо важно или на които са им били отнети дадени ресурси, но въпреки това са изградили империи или са създали изобретения, Водолеят е супер вдъхновен. Неволите, които накрая са завършили с голямо постижение, е история която инспирира хората от този знак.

Риби: Доброта

Добротата може да се разглежда като друга форма на любов – обич към другите. Рибите обичат демонстрациите на любов. Когато станат свидетели на истинска любов, доброта, състрадание и щедрост, те са силно вдъхновени. Рибите биха предпочели очевидната любов, но са достатъчно интуитивни, за да разпознаят и любовта, която не е толкова видна, като благотворителен акт, например. Хората от този знак не могат да живеят без подкрепата, комфорта и магията, които любовта и добротата внасят в живота им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

.... ( преди 4 години )
ne stradam ot svruh ambicioznost za kariera , no se boria do smurt za krasivoto , za liubov , za 4uvstva , za toplina i obi4 v jivota
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар