IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните на барманите: Какво да поръчате по време на парти?

27 май 2019 11 40

Съвети от бармани

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато сте на парти много често има т. нар. „свободен бар“. Имате възможност да поръчвате каквото си искате, защото то вече е платено, а барманите само трябва да ви го направят.

Много хора обаче смятат, че такъв вид услуга води до използването на по-евтин алкохол, който се разрежда преди да бъде сервиран на потребителя. В такъв случай какво да правите, когато сте на парти и има „свободен бар“?

Как да постъпите и да се доверите на това, което ви сервират? Някои от най-добрите бармани споделят своите тайни за това как да се държим на такъв вид събития.

Поръчайте прости неща

Почти всеки барман ще ви каже, че най-доброто питие е простото. Те са лесни за правене и трудно може да бъде забравена някоя съставка. Друг съвет е първо да видите какво има по рафтовете в един бар. „Първо разглеждам какво предлагат и ако има добро уиски или хубава бутилка ром, ще си поръчам от тях и то чисти“ споделя Кевин Бари, който работи като барман в Чикаго.

Снимка: iStock

Класически коктейли

Ако барът е добре зареден и смятате, че барманът може да ви направи добър коктейл, то тогава си поръчайте коктейл Негрони. Това е италиански коктейл от джин, една част мартини и една част ликьор, гарниран с портокалова кора. „Ще ви хареса независимо как е направен“ казва Лее Заримба от Чикаго. А ако все пак барът е по-пуст, можете да си поръчате джин с тоник. Всеки един бар разполага със съставките за такъв коктейл.

Снимка: iStock

Какво да избягвате

Когато присъствате на събитие, предлагащо отворен бар, избягвайте всичко, което е твърде сложно за правене. Не само, защото са сложни за барманите, но и за ваше лично здраве. Съветите на професионалистите е да се откажете от неща, които включват сок, защото не знаете откъде е дошъл, колко е свеж и колко време е стоял преди да ви го сервират.

Снимка: iStock

Не прекалявайте

Много често събитията, които предлагат свободна консумация на алкохол са фирмени партита. Там не е много добре да ви виждат в светлина, която след това ще ви изиграе лоша шега. „Ключът е да пиете спокойно“ съветва Арън Блейкли от Ню Йорк. Съветът тук е да си поръчате нещо леко като бира или вино.

Снимка: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари