IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 5 предимства на почивката на къмпинг

8 юни 2019 10 45

Защо тя е по-добра за нас и за цялостното ни изживяване?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всяка година и нейното начало са белязани от нахлуване на емоции като вълнение и нетърпение. Защо ли? Защото вече е време да организираме своята морска почивка.

А в крайна сметка, каквото и да си говорим, нищо не може да се сравни с аромата на море, спокойствието от шума на вълните и, да си кажем честно, възможността истински да се изключим от натовареното ежедневие.

И тъй като нямаме никакво съмнение, че ако не отидем на море, трябва да повторим годината, то тук идва мястото на една голяма дилема – на хотел или на къмпинг.

И за да ви спестим дискусии и главоболия относно избора, веднага идваме на помощ с топ 5 на предимствата, които къмпингът има, а хотелът не.

1. Вие сте буквално сред природата

Едно от най-големите предимства на къмпинга е фактът, че сте буквално насред природата. Такова богатство като това да пристъпиш прага и първото, което краката усещат да бъде топлият и мек пясък, няма как да ви го осигури никой хотел. Към това добавете и факта, че родното ни Черноморие е уникално по рода си, тъй като на практика можете да бъдете под хладната сянка на гора, на първа линия на плажа и същевременно морето да бъде на буквално няколко крачки. И ако това не е почивка, не знаем кое би било.

2. Перфектно място за семейна почивка

Тъй като споменахме почивка, не можем да не отбележим факта, че морската почивка на къмпинг е изключително добър вариант за семейно изживяване. Така децата ви ще се научат да ценят природата и ще им осигурите най-красивата и интересна ваканция. Освен това, като родители, можете да бъдете спокойни, че детето ви е в сигурна и контролирана среда, което ще ви позволи да се насладите изцяло на почивката и вие. Така в по-северната част на къмпинг „Градина“, където тече пълно обновяване, например, има денонощна охрана, а алеите са изцяло осветени и под видеонаблюдение.

3. Гледката... Гледката, която не можеш да замениш

Едно от най-съществените предимства на къмпингите пред хотелите е изумителната гледка. Никой хотел не може да осигури толкова буквално нощувка под звездите по този начин. Комбинацията от хоризонт от море, приспиващ шум на вълни и чисто небе с ярки звезди е ключът към цялостно отпускане на тялото и всички сетива.

4. Ще се запознаеш с нови хора и ще се изненадаш

Поредното страхотно предимство на почивката на къмпинг са хората, с които ще се запознаеш. Известно е, че нищо друго не сближава хората така, както природата и уважението към нея, а средата и обществото, което един къмпинг формира, не може дори да се доближи до обстановка в хотел. Почивката на къмпинг ще те срещне с хора, които оценяват богатството на малките неща и нищо чудно да срещнеш много нови приятели. Така например, на къмпинг „Градина“, който е един от най-старите и известни къмпинги в България, вече четири поколения къмпингари изкарват по цяло лято. И това ако не е красноречиво.

5. Тишината и удобствата

Къмпингът предоставя тази желана тишина, която ще ни позволи да се откъснем от натовареното и понякога доста шумно и стресово ежедневие. Разбира се, за туристите има много осигурени забавления. Така например, един добър представител на всички изброени по-горе предимства е къмпинг „Градина“. Там, освен гледка, почивка и природа, можете да се насладите на няколко заведения за хранене, магазин за хранителни стоки, игрища за плажен волейбол, училища както за уиндсърф, така и за кайтсърф.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари