IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 неща, с които не бива да правим компромиси

21 юни 2019 08 00

Снимка: ПР

Снимка: ПР

В днешно време компромисите сякаш са станали неизменна част от ежедневието ни. Извръщаме поглед и скланяме глава в ситуации, в които имаме свободата да изберем най-доброто за себе си. Защо се примиряваме? Нима компромисите са добродетел във всяко едно обстоятелство?

Вдъхновена, влогърката Антоанет Попова реши да сподели кои са трите неща, с които не би направила компромис.

Щастието: макар и да ни е трудно да дадем една-единствена дефиниция на това усещане, има едно просто нещо, което да ни го осигури. А именно, изкуството да казваме „не“. Антоанет споделя, че ѝ е било трудно да се научи да го казва. Но, определено, усъвършенствайки това изкуство показваме уважение към самите нас и изграждаме нов вид самочувствие. В тази графа спадат и токсичните връзки. За да разберем дали сме попаднали в такава, може да се запитаме как се чувстваме в компанията на този човек. Например, ако изпитваме страхопочитание или дискомфорт докато сме около него, това определено е токсична връзка. Така че, трябва да се научим да казваме „не“ на нездравословни отношения, които ни възпират да бъдем себе си и да се държим естествено.

Уважението към самата себе си: отново това е тема, която обхваща много подточки. Уважението към нас самите се отнася както за духа ни, така и за тялото, та дори и за продуктите, които използваме. А както гласи популярното изказване – здрав дух в здраво тяло. Ако някои храни или продукти ни се отразяват добре – не трябва да правим компромиси с тях. Разбира се, за да разберем кои са те, трябва да сме изпробвали много и различни. За Антоанет, един такъв продукт са превръзките Always Platinum, които ѝ осигуряват комфорт и защита.

Тясно обвързани с личното щастие, принципите и убежденията са друго нещо, с което Антоанет не би направила компромис. Тя си обяснява личното щастие като нещата, които правим осъзнато, за да си доставим удоволствие и комфорт в дадена ситуация. А що се отнася до убежденията ни, те често могат да бъдат манипулирани от околната среда и хората около нас. Това може да се отнася както за решения, които взимаме, така и за мнението ни за нас самите. В атмосфера, често движеща се от интернет и „лайковете“, е лесно принципите и убежденията ни да бъдат изменени. Затова не бива да правим компромиси със себе си и да следваме нечии чужди разбирания.

Правейки нещата, които усещаме правилни и следвайки трите съвета, които Антоанет дава, ще постигнем квинтесенцията на един живот без компромиси.

А ако искаш да разбереш дали си склонна да правиш компромиси, може да попълниш този тест. Има и шанс да спечелиш 10 пакета Always Platinum!

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари