IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шеф-готвач прави десерти, които приличат на предмети от бита

29 юни 2019 10 45

Приликата с реалността е невероятна

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Шеф Бен Чърчил е готвач повече от 10 години, но само преди три той започва да прави десерти. Вдъхновенията му идват от всичко, което му се струва интересно и резултатите от това са наистина впечатляващи. 

В последно време, готвачът направи фурор в социалните мрежи като започна да измайсторява десерти, които приличат на предмети от бита. Приликите са толкова големи, че човек трудно би си помислил да хапне една „цигарена“ панакота или пък мръсна гъба за чинии. 

Всъщност това са вкусни пасти, които Бен прави, за да впечатли не само вкусовите, но и зрителните сетива на клиентите си. 

През юли Чърчил ще издаде готварска книга „Хранителни илюзии“, в която ще покаже как се правят тези шедьоври. Това ще е втората от поредицата, след като шефът издаде първата си през 2017г. 

 

 

Една от най-известните му пасти е „мръсната гъба“. Декориран като използвана гъба за чинии, този десерт едва ли ви прилича на нещо повече от обикновен предмет. Чърчил постига невероятния ефект като слага малки захарни трохи, които наподобяват повърхността на истинската гъба. Той добавя печена ябълка и сос от карамел, които да доближат още повече пастата до реалността. 

 

 

Най-невероятното е, че Чърчил дори използва пяна от мляко, за да направи „сапунен“ балон. 

Друг шедьовър е т. нар. „мухлясал портокал“. Ако сте достатъчно смели да затворите очи и да опитате този десерт, ще откриете, че това всъщност е свежо портокалово парфе, покрито с прах от бяла и зелена захарна пудра.

 

 

Със сигурност не бихте и погледнали към пепелник, пълен с фасове. В реалния живот миризмата е повече от неприятна, но при шеф Чърчил не е така. Той предлага на своите клиенти друг прочит на боклука от вредния навик. Известната му „цигарена“ панакота е направена като пепелник, пълен с пепел и фасове. 

 

 

Всъщност десертът е ванилова панакота с бели шоколадови стърготини, които се използват за пепел, а цигарените фасове също са направени от вкусен шоколад.

Понякога шефът решава дори да пресъздаде типични закуски под формата на десерти. Например, яйце върху тост. В действителност това е лимонена торта, а за „яйцето“ Чърчил използва сметана като белтък и манго за жълтък. 

 

 

Със сигурност Чърчил успява да впечатли доста от хората в социалните мрежи, защото за последните три години е събрал над 100 хиляди последователи. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари