IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как всяка зодия се справя с бюджета?

5 юли 2019 14 50

Астрологията има пръст дори и при определянето на финансите

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Ако имате стриктен план на бюджета ви, най-вероятно знаете кога и за какво да харчите парите си. Така успявате да се справите с финансите си, че накрая на месеца дори ви остават заделени за черни дни или пък имате възможност да се поглезите с някоя нова придобивка.

Но не всеки има способността да разпределя парите си правилно и често хората харчат цялата си заплата за неща, които после не използват. Може и да звучи невероятно, но астрологията има пръст и в тази черта от характера. Зодиакалният ви знак е от ключово значение за това как използвате бюджета си и дали накрая на месеца ще успеете да спестите нещо.

Когато имате точен бюджет, трябва да го разпределите правилно между сметките, пазаруването на стоки и услуги за дома и вече тогава да мислите за нещо по-интересно.

Всяка зодия обаче подхожда по различен начин към финансите си.

Овен

Те са големи работохолици и успяват да припечелват добри пари. Лошата новина обаче е, че рядко остава нещо за тях в края на месеца. Често хората, представители на тази зодия, са склонни да поръчват неща, които всъщност не им трябват, а просто са им хванали окото. Ако имате приятел, който е Овен, ще забележите, че у тях има множество празни кутии от обувки, гардеробът им е пълен с дрехи, а те винаги се оплакват, че нямат с какво да излязат.

Те могат да следват определен бюджет, но за много кратко време, след което ще започнат да пазаруват безразборно. Хубавото е обаче, че все пак имат някакво чувство за мярка и ако сметката им падне под определено ниво, те ще прекратят пазаруването.

Телец

Телците харесват красивите неща, обичат да си угаждат и да задоволяват нуждите си. Те също отделят много време от живота си в работа, но за малко време може да се насладят на спечеленото. Представителите на тази зодия често имат проблеми с бюджета и не обичат да им бъде отказана покупка.

Често обичат да правят скъпи подаръци и не виждат нищо лошо в това, че харчат пари, които след това ще са им нужни. Но не се притеснявайте! Ако имате приятел или близък, който е Телец, бъдете сигурни, че когато усетят, че портфейлът им олеква, ще се спрат и ще започнат веднага да спестяват.

Близнаци

Както в повечето ситуации, и тук близнаците имат две персоналности. Едната е на големия спестовник, а другата е тоталната противоположност. Те обичат да поемат рискове и да поставят бюджета си в опасност като често решават да направят поръчка, която не знаят дали ще могат да покрият.

Близнаците могат да харчат безразборно един ден, но на следващия да не искат да излязат от вкъщи, за да пестят. Затова, ако имате приятели, представители на този знак, бъдете готови и за двете личности, които могат да се проявят по всяко време.

Рак

Хората от тази зодия винаги мислят няколко хода напред. Те обичат всичко да им е разграфено и да знаят всяка една стотинка къде и за какво отива. Не харчат пари безразборно, а планират всичко, още когато получат заплатата си.

Ако смятат да направят голяма инвестиция или пък дори да поръчат мека мебел за дома, Раците винаги ще се поразровят, за да видят всички плюсове и минуси на своето действие. Те искат да знаят, че бъдещето им е сигурно и няма да им се наложи да взимат заем отнякъде.

Лъв

Лъвовете са царе на спестяването. Те ще държат парите си на сигурно място докато не са уверени, че са готови да се сдобият с това, което желаят най-много. Това е много добра черта на характера, тъй като те също така обичат и да се глезят. Когато стане дума за бюджет обаче винаги може да разчитате на тях, че всичко са премислили и са пресметнали.

Представителите на тази зодия работят здраво, печелят добри пари и много често се издигат в професията. Не купуват неща, които не им трябват и независимо колко заможни са, те никога няма да започнат да харчат безразборно.

Дева

Ако някой знае как да спестява, то това са Девите. Не обичат да харчат много пари, тъй като знаят колко работа са извършили, за да ги спечелят. Но също така не харесват и големите ограничения и може често да ги видите по магазините да се глезят. Но бъдете сигурни, че те добре са претеглили своите възможности и знаят докъде може да се разпростират.

Везни

Везните имат вътрешно чувство за баланс и затова рядко разчитат на бюджета. Винаги ще се спрат, ако усетят, че харчат повече отколкото трябва. Те обичат да глезят приятелите и близките си, но винаги забравят за себе си. Представителите на тази зодия мислят няколко хода напред и може да видите в дома им неща, които ще им потрябват след няколко месеца.

Скорпион

Те са добри в намирането на чудесни сделки, които след това им носят завидни дивиденти. Знаят къде и кога да инвестират и често печелят от това. Колкото до бюджета, Скорпионите рядко знаят как да пестят, защото са почитатели на хубавия шопинг и обичат да се разхождат из магазините. Бижутата са слабото им място и често може да ги видите с нови обици или нова гривна.

Стрелец

Стрелците лесно се справят с бюджета и дори не отделят внимание на малките неща. Те се съсредоточават върху важните покупки и знаят за какво работят. Имат нужда да знаят, че те контролират финансите си, а не обратното. Често спестяват пари не за вещи, а за приключения като почивка в чужбина или пък някое интересно преживяване.

Козирог

Представителите на тази зодия са много внимателни с парите си. Те са фокусирани върху целите си и знаят какво трябва да правят с печалбата си. Най-голямото им желание е да са финансово осигурени, както и да са уверени, че могат да се погрижат за благото на семейството си.

Макар да могат да спестяват, не подценявайте и импулса им за харчене. Любовта им към лъскавите неща често може да ги вкара в беля и да наруши така стриктния бюджет. Но ако даден продукт е много скъп, Козирогът ще спестява няколко месеца, за да си го позволи.

Водолей

Много от парите им отиват за благотворителност. Те са амбициозни, работохолици и често са тези, които стоят зад невероятни изобретения. Ако пропуснат ден, в който да не се погрижат финансово за някого, то това наистина ще им попречи да заспят през нощта.

Риби

Рибите обичат да харчат пари особено за изкуство, музика, театър и музеи. Не могат много да пестят и често се изнервят, когато трябва да спазват определен бюджет. Но ако разумното харчене ще им осигури покрив над главата и ще им позволи да се погрижат за близки и приятели, то бъдете сигурни, че те ще го направят.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари