IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Градове, които имат нужда от жители

22 юли 2019 07 50

Властите там предлагат както пари на желаещите, така и къщи, които струват едва 1 долар

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Независимо къде живеете, със сигурност поне веднъж сте искали да се откъснете от ежедневието си и да започнете начисто. Понякога обаче няма място, което да ви предложи по-добър живот или пък тези, които са подходящи, са доста над вашия бюджет. 

За щастие, има решение за хората, които искат да се преместят на по-спокойно място. По света съществуват малки села и градове, които се борят с ниската популация и се опитват да привлекат нови жители. За да го направят, местната управа там предлага доста примамливи оферти – от крупна сума пари до къщи, които струват едва 1-2 долара. 

От Италия до Ирландия, вижте няколко места, които на практика молят хората да се нанесат там.

Локана, Италия

Локана е малък град, който се намира северно от Торино. Тъй като е заобиколен от планини, въздухът там е доста чист. Местните казват, че точно това привлича туристите, които избират града за каране на ски, катерене или пък екстремно каране на велосипеди.

 

 

Кметът на Локана обаче споделя пред CNN, че през януари населението на града е едва 1500 души. Според него, причината е, че хората започват да търсят работа в големия град Торино, където фабриките предлагат по-добри условия и по-високо заплащане. 

За да се справи с проблема, кметът на града предлага около 10 хил. долара за три години, на когото се засели там заедно с децата си.

Монти Сага, Швейцария

Ако някога сте искали да живеете в тази красива страна, късметът е на ваша страна. Градът Монти Сага започна да предлага домове по 1 долар още през юни в опит да привлече нови жители. Районът се намира на границата с Италия и повечето от населението там говори италиански.

 

 

В момента градът е изцяло необитаем и се намира на 112 км. северно от Милано. Но не бързайте да се впечатлявате от ниската цена на имотите. Ако искате да живеете там, ще трябва да положите малко труд, за да ремонтирате новия си дом.

Небраска, САЩ

Градът Къртис в Небраска предлага безплатни земи на тези, които са готови да построят фамилна къща там. Според официалния сайт на града, новите жители ще имат всички удобства за своя дом, макар той да не е все още построен. 

Снимка: iStock

Не е много ясно защо Къртис търси още жители, защото градът не страда от ниска популация. Все пак, ако решите да се преместите там, ще можете да посещавате кино салоните само срещу 3 долара и ще имате възможност да се насладите на множеството паркове в района. 

Също така, имате всякакви предпоставки да започнете свой бизнес, като, по думите на местната власт, малките фирми имат доста голям успех в града. 

Хамилтън, Охайо

Фондация в град Хамилтън се опитва да подобри условията на живот там. Тя се фокусира върху увеличаването на популацията там и, в частност се фокусира върху младите. Според официалния ѝ сайт, програмата предлага на студенти които скоро са завършили да се преместят в малко населените райони на Хамилтън.

Снимка: iStock

Тези, които искат да се заселят, трябва да са завършили през последните седем години, а предпочитаните специалности са технологии, инженерство и математика. Ако бъдат избрани, жителите трябва да работят в града, а в замяна ще получават по 300 долара месечно в продължение на две години и половина.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари