IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подходящо куче според начина ви на живот

2 август 2019 11 50

Преди да се решите на тази крачка, трябва да имате предвид няколко фактора

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Кучето е едно от най-предпочитаните животни за домашен любимец. Избирането на правилната порода обаче се оказва доста трудна задача за всеки нов стопанин. Семействата, които искат да присъединят към своите членове една малка пухкава топка, трябва да помислят за няколко важни фактора.

Един от най-важните е какво ежедневие водите. Трябва да разграфите времето си, в което ще имате възможност да обръщате внимание на новия си приятел. Пространството, в което живеете също е от голямо значение, тъй като то определя каква точно порода да си вземете.

Никол Елис, която е професионален дресьор, дава насоки към новите стопани какво куче да си вземат, в зависимост от това какъв начин на живот водят.

Обичате да се разхождате сред природата

Ако сте хора, които трудно си седят вкъщи, ви трябва куче, което ще може да поддържа този забързан начин на живот. Енергична порода, която да тича заедно с вас в парка или пък да се катери по планините. Такива кучета са голдън ретривърите, белгийската и немската овчарка.

Бостън териерите са чудесна порода за спортните семейства. Те обичат да обикалят нови места и да се запознават с нови хора. Няма нужда да се притеснявате, че ще станат агресивни, тъй като реагират добре на непознати ситуации и рядко са агресивни.

Ако водите по-спокоен начин на живот

Обичате да си починете след дългия работен ден и не ви се разхожда сред хора? Има и породи, които са перфектни за вас. По-скоро вие трябва да се фокусирате върху размера на кучето, за да се впише добре в дома, в който живеете.

Точно за вас са френските булдози, които се вписват чудесно в такава ситуация. Те не са мързеливи кучета, но не обичат и дългите разходки. Може да играете с тях и в същото време няма да откажат и да гледат филм на дивана.

Ако отсъствате дълго време от дома

Тогава трябва да помислите за порода, която се чувства добре в собствената си компания. Много от кучетата трудно приемат самотата и често дори изпадат в депресия и не ядат нищо докато собственикът им не се завърне вкъщи.

Пуделите и чихуахуатата са перфектни за такъв начин на живот, тъй като те не изискват прекалено много внимание или пък дълги разходки. Те винаги ще ви се зарадват, когато сте вкъщи, но няма да възразят и за малко лично пространство и време.

Ако пространството ви е малко

Ако живеете в апартамент или общежитие, трябва да помислите за малка порода куче, която ще се чувства добре в малки пространства. Тъй като съседите са тези, с които ще се съобразявате, важно е домашният ви любимец да не създава много шум.

Перфектната порода за вас е басет, които са ловджийски кучета. Послушни са и бързо запомнят командите на своите стопани. Няма да възразят да живеят в малки пространства и винаги са до вас. Немският дог, наричан още „милият гигант“, може да заеме голяма част от пространството ви, но пък е чудесна порода за апартамент.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари