IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борба за лайкове: Инфлуенсъри се разболяват след снимки до токсично езеро

27 юли 2019 09 30

„Снимката си заслужаваше“, споделя потърпевш

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Социалните мрежи се превърнаха в определящи ежедневието. Едва ли някой човек няма профил в Инстаграм, Фейсбук или Туитър. Дали ги използвате за четене на новини, за връзка с приятели и роднини, или просто защото искате да покажете къде сте ходили, непрестанното използване на социалните мрежи понякога може да се превърне и в животозастрашаващо.

Такъв е случаят и с няколко инфлуенсъри в Инстаграм. Това са хора, които имат силно влияние в социалните мрежи, голям брой последователи и тяхното поведение и мнение винаги се забелязва и се взима под внимание. Често такива хора се използват за реклами на различни продукти или места. 

„Професията“ се превърна в доста популярна в последно време и дори започнаха да се основават академии, в които професионални инфлуенсъри да ви учат на тънкостите на социалните мрежи. Целта на това обучение е да получите колкото се може повече лайкове на снимките си, с което ще привлечете повече рекламодатели.

 

 

Явно борбата за харесвания е доста важна, тъй като няколко инфлуенсъра в Инстаграм застрашават здравето си за перфектната снимка. Става въпрос за популярно езеро в Испания, което впечатлява с тюркоазените си води. Всъщност това не е природен феномен, а изоставена кариера, принадлежаща на мина, която е използвана през Втората световна война. 

Цветът на езерото се получава от химическо замърсяване. Въпреки това, инфлуенсърите решават, че точно това място е чудесно за снимки и се доближават максимално близо до водата. Това обаче им коства доста. Някои от тях се оплакват от обриви, повръщане и проблеми със стомаха. 

 

 

Един от потърпевшите е споделил пред испанските медии, че гаденето и обривът са продължили цели две седмици след като са напуснали мястото. Той дори се е потопил във водите на езерото. Друг негов „колега“ е влязъл в болница заради проблеми с храносмилателната система.

Явно това не спира борещите се за лайкове, тъй като един от пострадалите споделя, че всичко си е заслужавало. „Важна е снимката“. В момента се обмисля дали езерото да не бъде оградено по някакъв начин и достъпът до него да бъде забранен. 

Това не е единственият случай, в който инфлуенсърите рискуват здравето си за добра снимка. След излизането на сериала „Чернобил“ по HBO, интересът към Припрят и атомната централа се увеличи многократно. Доста хора решиха, че това е перфектното място за снимки. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари