IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Люлка свързва Мексико и САЩ

31 юли 2019 07 50

Идеята е на двама професори от Калифорния

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Имиграцията започва да се превръща в голям проблем по целия свят. Войните карат хората да напускат родната си страна и да търсят убежище някъде другаде, оставяйки зад себе си всичко познато и мило.

В Америка тази тема се дискутира постоянно, а след като Доналд Тръмп застана начело на държавата между САЩ и Мексико започна да се строи висока и масивна стена. Целта ѝ беше да предотврати нелегалното влизане на мексиканци в страната на неограничените възможности. 

Мненията по изграждането на зида бяха разнопосочни, а някои ентусиасти все пак успяваха да преминат границата. В последните месеци сериозно нашумя скандал, свързан с отношението на американските власти към имигрантите. Заговори се, че Тръмп разпорежда да се отделят деца от родителите им и да ги разпределят в различни имиграционни лагери, чиито условия никак не са добри.

Далеч от всичките тези предразсъдъци се оказват двама професори от Калифорния. Роналд Раел и колежката му Вирджиния Сан Фратело решават да покажат, че стената не може да попречи на децата от двете страни да играят и да се забавляват заедно.

 

 

Те измислят начин, който да пребори ограниченията, построявайки люлка, на която едната й страна е в Мексико, а другата – в САЩ. „Едно от най-хубавите преживявания в цялата ми кариера беше да видя как идеята ни се превръща в реалност. През 2009-а това бяха само рисунки, а днес се превърна в събитие, изпълнено с радост, вълнение и сплотеност въпреки стената“, написа Раел под видео в своя инстаграм профил.

В клипа се вижда как децата се наслаждават на новата инсталация. Дължината на люлката се промъква през стълбовете на оградата. Все пак, детското забавление е временно, но Сан Фрател и Раел се надяват да продължат с подобни проекти. 

 

 

„Ще се радваме да построим още люлки по границата и на други места в бъдеще. Целта е да сплотим хората от двете страни на границата“, споделя Вирджиния. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Щерю ( преди 4 години )