IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идилия на брега: Топ 5 предимства на изнесения офис

5 август 2019 14 30

Какви са те?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Вече официално е август месец. Слънцето е толкова силно, че можем да го понесем само и единствено, ако в едната си ръка държим коктейл, а с другата усещаме топлия пясък до морето.

Но смелата ни идеалистична мечта рязко се прекъсва от служебния имейл, който нервно пищи, за да ни напомни за крайните срокове и чакащите ни задачки в офиса... И така отново се върнахме рязко на Земята и в офиса, който в най-добрия случай пак не е на една ръка разстояние от морето.

Представете си обаче, че имате опцията да прекарате време на морето без да се налага да хабите отпуск. Хубаво, нали?

Днес ще поговорим точно за този вариант, който си има и термин – изнесен офис. Представяме ви топ 5 на предимствата да вършите работата си не от офиса, а от която си поискате вие външна локация.

1. Спестявате време и пари от транспорт

Ако сте от малкото късметлии, които живеят непосредствено до офиса, в който работят – благородно ви завиждаме. Ако не сте, то е добре да изчислите каква сума на месечна база давате за транспорт. А сега си представете, че работното ви място е на едни джапанки разстояние от бунгалото, което пък е на първа линия на морето. Това не струва нищо, пък дава много – основно кеф.

2. Ще се вдъхновите от природата

Няма нищо по-вдъхновяващо от това да слушаш морето по цял ден или да се наслаждаваш на птичките и чистия въздух в планината.

Със сигурност това ще внесе релаксиращ елемент в ежедневието и, сигурни сме, ще бъдете точно толкова работоспособни, колкото в офиса, че даже сме готови да се обзаложим, че дори ще свършите повече задачи.

3. Няма да изпитвате стрес

Дори и да се появи задача, която изисква няколко часа работа на Excel, няма да го възприемете като толкова стресов елемент, отколкото ако сте в офиса. Защото нищо на света не може да ви ядоса на брега на морето с чаша фреш. Просто законите на природата не работят по този начин.

4. Ще сте доста по-гъвкави

Фактът, че ще спестите време от транспорт е най-малката част. След като се събудите, няма нужда да минавате през целия процес на гладене, обличане на офис дрехи, бързане, трафик и т. н. Просто се събуждате, взимате лаптопа и се закачате към Wi-Fi. И сте готови да започвате работа. Освен това, моментът с хапването може да се случи по всяко време, а ако имате наоколо и барче – вие официално сте в рая.

5. Можете да почивате и да работите едновременно

В днешно време е напълно възможно да почивате и работите едновременно. Повечето места за отдих предлагат опция за изнесен офис, тъй като са оборудвани с всичко, което ви трябва. Така например в любимия къмпинг „Градина“ новите бунгала предлагат изцяло оборудван кухненски бокс, самостоятелна веранда, климатизация и Wi-Fi – като стартов пакет за перфектния изнесен офис. Заставате на верандата, чувате морето, но вие сте на сянка, защото докато сте удобно настанени на верандата всъщност работите.

Какво е по-перфектно от това?

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари