IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Второто най-високо виенско колело се завъртя в Турция

17 август 2019 09 30

Отстъпва по височина само на това в Лондон

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Южната ни съседка вече може да се похвали с огромно виенско колело. „Сърцето на Анталия“ се издига на 90 метра височина, което го прави второто най-високо в Европа. На първо място все още остава „Окото на Лондон“, чийто връх се намира на 135 метра над земята.

Посетителите на колелото ще имат възможността да погледнат целия град от птичи поглед и да се насладят на красотата му. Освен това, благодарение на голямата височина, на хоризонта се открива и морето, което предоставя още по-величествена гледка. 

Съоръжението тежи близо 400 тона и е направено в Китай. До Анталия то стига благодарение на кораби за близо 2 месеца, а доставянето на допълнителните части отнело още 8 месеца. Само светлините на „Сърцето на Анталия“ струват 450 хил. долара, а посетителите ще имат възможност да се насладят и на 3D визуализации. 

 

 

Тези от вас, които искат да се качат на колелото, ще могат да избират между 4 ВИП кабинки и 42 стандартни. Една обиколка трае около 18 минути, а билетът струва едва 30 турски лири за човек в обикновените кабинки, а ВИП-гостите ще трябва да заплатят 200 лири, за да опитат от лукса. 

 

 

Отварянето на „Сърцето на Анталия“ беше съчетано с празника Курбан Байрам, а интересът от страна на туристи и местни жители беше мигновен. 

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари