IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инстаграм инфлуенсъри с нова глупава постъпка

18 август 2019 13 15

Двойка се напръска със светена вода по задните части

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Инстаграм инфлуенсъри – хора, чиято работа е чрез постове в социалната мрежа да въздействат на хората и да привличат тяхното внимание. Така се печелят последователи, следователно идва и интересът от рекламодатели, което пък от своя страна носи и финансови постъпления. 

В стремежа си да спечелят повече фенове, инфлуенсърите правят какви ли не глупости, за да докажат на света, че са по-добри от другите и така да се покачи тяхната известност. Имаше хора, които лъгаха за снимки, други, които скачаха в радиоактивно езеро, а сега се появиха и такива, които се пръскат със светена вода по задните части.

Сабина Долезалова и Зденек Слоука са двойка инфлуенсъри, които общо имат около 80 хил. последователи. Сабина е фитнес модел, а приятелят ѝ също се занимава с тренировки. Двамата отиват в Бали на почивка и решават да посетят храма Бежи.

Спират за почивка точно пред една чешма с постоянно течаща вода. Докато снимат клип, двамата са прегърнати, след което Зденек решава да напръска приятелката си със студената вода.

 

 

Дотук нищо нередно. По-късно обаче се оказва, че тази вода всъщност е светена и действията на двойката обиждат не само храма, но и божествата, които се почитат там. Причината е не в самото пръскане, а това, че то се случва върху задните части на Сабина. Видеото веднага предизвика десетки коментари и дори сенаторът на Бали д-р Ария Уедакарна се включи в дискусията. 

Тя обвини двойката в неуважение към храма и публикува видеото в своя профил в Инстаграм. След случката, клипът вече е премахнат от профилите на двойката и двамата публикуваха нов, в който се извиняват на цялото общество и на народа в Бали. 

 

 

„Много се извиняваме за видеото. Показахме неуважение към храма и към светената вода. Нямахме представа, че се намираме на такава територия и не знаехме каква всъщност е водата. Не сме искали да направим нищо лошо. Надяваме се да ни простите. Опитваме се да направим всичко възможно, за да поправим грешката си“, споделя двойката във видеото.

Някои от потребителите дори приканват правителството в Бали да забрани на Сабина и Зденек влизане в страната. „Като турист, винаги трябва да се поинтересуваш от културата, региона и какво можеш да правиш в страната преди да я посетиш“, пише друг потребител. 

Снимка: iStock

Мениджърът на Долезалова заявил пред чешкия информационен сайт Sezman, че ситуацията вече е разрешена. Според него, Сабина и приятелите ѝ са дарили сума пари за селото, в което се намира храмът. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари