IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристи унищожават полета с цветя

23 август 2019 10 00

Пред местността има табели, които забраняват влизането

Снимка: Pixabay

Инстаграм инфлуенсъри отново са на мушката. След като двойка беше подложена на критики, защото се пръска със светена вода в Бали, сега събитията се пренасят малко по-на север. 

Става дума за градчето Синий Утес  в Сибир. То е прочуто с невероятните си цветни полета, които привличат туристите всяка година. Разбира се, няма как и инстаграм инфлуенсърите да пропуснат възможността да направят няколко снимки на прекрасното място. 

Несъмнено мястото е подходящо за фотоси, които ще спечелят любовта на последователите в социалните мрежи, но прекаленият интерес всъщност по-скоро влияе на цветята. Полето е собственост на Сибирския изследователски институт по земеделие и растениевъдство. Цветята, които се намират там са от вида на Калифорнийския див зюмбюл, който впечатлява със своя лилав цвят. Насажденията там се използват за изследователски цели. 

цветя

Снимка: Instagram 

Биолози от института молят хората да спрат масовите посещения, защото това разрушава средата и пречи на изследванията. Според някои потребители в Инстаграм, пред полето дори има сложени предупредителни табели, които забраняват влизането в зоната. 

Това обаче не спира хилядите, които искат да се снимат на хубавия цветен фон. Потребителката, която е публикувала снимка на забранителната  табела изразява своето възмущение под поста си. „Има табели и ленти, хората са помолени да не влизат в полето, но въпреки това те дори отиват дотам с такси. Освен това, има много пластмасови бутилки. Не само, че тъпчат цветята, но и замърсяват околната среда“. 

цветя

Снимка: Instagram

Все още не е ясно дали ще има последици за нарушителите и дали табелите ще възпрепятстват влизането на други желаещи за снимки. 
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари