IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През 50-те години на XX в.: Необичайните съвети как да си намерите съпруг

25 август 2019 15 00

Те са били публикувани в най-популярните женски списания

Снимки: Pixabay

В средата на миналия век бракът е бил основната цел на повечето жени. И съвсем логично темата е била застъпена във всички женски списания.

От дистанцията на времето съветите в тях може да изглеждат доста нелепи и трябва да се приемат единствено с чувство за хумор.

През 50-те години много жени са се стремили да се оженят възможно най-скоро, пише marieclaire. Образованието и кариерата са били далеч от най-важните приоритети в живота им. Някои момичета отивали да учат в университет само за да намерят съпруг там.

Ето една селекция от най-странните съвети, които са присъствали по страниците на лъскавите списания.

Четете некролози

През 1958 г. излиза статия в сп. McCall’s, която е озаглавена „129 начина да се оженим“. Един от съветите е да се четат некролози във вестниците. По този начин можело да се намери подходящ вдовец.

Носете лепенка на видима част от тялото

В същото списание излиза съветът, че една лепенка на видима част от тялото може да стане повод да се заговори мъж.

"Хората винаги питат какво се е случило", обосновава се авторът. Ако изведнъж решите да следвате този необичаен съвет, не забравяйте да излезете с история за измислената си контузия, за да не ви изненада въпросът.

Развалете колата си на правилното място

Това е друг на пръв поглед необичаен съвет. Но явно работещ преди 70 години. Жените били посъветвани, естествено ако са шофьорки, умишлено да развалят нещо по колата си. Но на правилното място, така че преминаващите мъже да предложат помощ при поправянето й.

Обяснете му прелестите на семейния живот

Дори и в наши дни се очаква предложението за брак да дойде от страна на мъжа. А представете си в каква степен е важало това правило през 50-те години на миналия век. Независимо от това, през 1951 г. в списание Coronet е публикувана статия „Как да му направим предложение“. Авторът насърчава младите жени да докажат на мъжете по всякакъв начин, че ще бъдат по-щастливи в брак, отколкото с ергенски статус.

Не показвайте интелигентността си

Психологът и семеен терапевт Клифърд Р. Адамс пише в свой труд от 1952 г., че мъжете предпочитат да всъпят в брак с жени, чиято интелигентност е по-ниска от тяхната. Според Адамс затова много умни жени никога не се омъжили. Психологът съветвал нежния пол да изглеждат по-глупави, за да си намерят съпруг.

Сдобийте се с тен

Трудно е да се каже защо през 50-те години тенът се смята за повод за запознанство. Може би по този начин момичетата са опитвали започнат разговор, но е по-вероятно това да е символ на определен начин на живот. Според списание Town & Country, в средата на 20 век известен производител на слънцезащитни продукти започва да използва снимки на известни богати жени за рекламата на своята марка. Така наличието на слънчево изгаряне свидетелства, че жената наскоро е почивала в курорт.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари