IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Как да си приготвите: Бърз сладкиш с праскови

31 август 2019 11 00

Може да ползвате и сливи

Wellcometomykitchen

Wellcometomykitchen

Лятото ни предлага разнообразие от плодове. Ако сте се прибрали вкъщи след отпуска и имате желание да си приготвите домашен десерт, изполвайте тези витаминозни и сладки "бомбички". 

Днешната ни рецепта, предоставена от кулинарния блогър Десислава Киликчийска, е много бърза и лесна - сладкиш с праскови. Гарантираме ви, че резултатът ще изчезне бързо от тавата, дори някои няма да дочакат да бъде поръсен с подра захар и ще го похапнат още докато е топъл. 

Необходими продукти:

3 средно големи праскови или няколко сливи (по избор)
2 яйца
200 мл. кисело мляко
100 мл. олио
150 гр. захар
300 гр. брашно
1/2 с.л. сода за хляб
1 с.л. оцет
2 ванилии
1 ч. л. канела

сладкиш с праскови

Начин на приготвяне: 

Вземете подходящ съд, в който чукнете яйцата. Към тях добавете захарта, олиото и млякото, след което разбъркайте за кратко. Добавете брташното с ванилия; содата, която се сложили в малко оцет и канелата. Бъркайте до получаването на еднородна смес, след което добавете ситно нарязаните парченца от една праскова. 

В тавичката, която сте си избрали, поставете хартия за печене. Изсипете тестото и отгоре наредете другите праскови, които предварително сте нарязали на полумесеци. Притиснете леко. Може да ползвате и сливи, с които сладкишът също има страхотен вкус. 

Загрейте фурната и печете на 200 градуса за около 30 минути. Накрая поръсете с пудра захар. 

Източник: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари